Samsung, Galaxy Z Fold 2’nin özelliklerini açıkladı

Galaxy Z Fold 2, 18 Eylül'de yaklaşık 40 pazarda piyasaya sürülecek

Galaxy Z Fold 2; Z Flip ve orijinal Fold’un ardından şirketin yeniden yapılandırılabilir bir telefon üretmeye yönelik üçüncü girişimi. Samsung, geleneksel amiral gemisi akıllı telefonların yanı sıra üst düzey mobil cihaz segmentinde katlanabilir telefonlar için bir niş oluşturabileceğini iddia ediyor.

Samsung Electronics, geçtiğimiz ay önizlemesini yaptığı son teknoloji katlanabilir cihaz Galaxy Z Fold 2’nin teknik özelliklerini paylaşmak için sanal bir etkinlik düzenledi. Şirket yeni Galaxy Z Fold 2’nin, Galaxy S20 modeline kıyasla 1.999 dolardan başlayacağını belirtti.

Galaxy Z Fold 2 özellikleri

Cihaz 7,6 inç ana ekran ve cihaz katlandığında açılan dış tarafta 6,2 inç ikincil panel olarak iki ekran sunuyor. Ana ekranın katlanma yeteneği, Samsung’un Ultra İnce Cam adlı bir malzeme kullanmasıyla sağlanıyor. Cam, standart pencere çeşidinden çok daha az olan 30 mikron kalınlığa sahip. Bu da cihazı, ekrandaki kimyasal bağların kırılmadan gerilmesi için yeterince ince kılıyor. Ekranın üzerine ise Samsung’un çizik hasarını azaltmaya yardımcı olmak için eklediği plastik bir ekran koruyucu bulunuyor.

Şirket ayrıca, önceki nesil Galaxy Fold ile karşılaştırıldığında ana ekranın kullanılabilirliğini geliştirdi. Ekran, uygulama kaydırmayı daha yumuşak hale getirmek için kare hızının iki katı olan 120 Hz ile çalışıyor, ekranın üst kısmına yerleştirilmiş selfie kamerası ise daha az yer kaplıyor.

Selfie kamerası, Galaxy Z Fold 2’deki toplam beş kameradan biridir. Harici ikincil ekranda, cihaz katlandığında açılan başka bir ön selfie kamerası ve arkada üç kamera dizisi bulunuyor. Arka dizide bir ana lense, ultra geniş lens ve 12 megapiksel çözünürlük sağlayan bir telefoto “yakınlaştırma” lens eşlik ediyor.

Samsung’un en yeni katlanabilir cihazı kapağın altında, Qualcomm’un en yeni üst düzey Snapdragon 865 Plus yongasını, 12 gigabayt bellek ve 256 gigabayt depolama sürücüsünü barındırıyor. Galaxy Z Fold 2’nin iki yarısı arasında bölünmüş bir çift pil ise cihaza güç veriyor. Bu iki yarım pil, 7.6 inçlik birincil ekranın katlanmaya dayandığı, Samsung’un kasaya tozların girmesini önlemek için “süpürme teknolojisi” ile donattığı bir arka menteşe ile birbirine bağlanıyor.

Galaxy Z Fold 2, 18 Eylül’de yaklaşık 40 pazarda piyasaya sürülecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu