Samsung, Note 7 şarjını yüzde 60 ile sınırlayacak

Samsung yaşanan Galaxy Note 7 krizini çözmek için yazılım güncellemesine başvuruyor.

Bazı Galaxy Note 7 telefonların pillerinin patlaması neticesinde ortaya çıkan skandal için çözüm yazılım güncellemesinde. AP haberine göre Samsung, yayınlayacağı güncellemeyle Note 7’lerin tam kapasitesinin sadece yüzde 60‘ına kadar şarj edilmelerine müsade edecek. Dünya genelinde tüm Note 7 cihazları geri çağıran ve her ülke için ayrı bir program yayınlayan Samsung, elbette iki buçuk milyonun üzerinde cihazı yenisiyle değiştirmek için önce gerekli üretimi yapmak durumunda. Aradaki sürede ise böyle bir önlem uygun görüldü.

Güney Kore için kesinleşen bu güncellemenin ABD veya Avrupa için ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Kalıcı bir çözümden ziyade, tüm Galaxy Note 7’ler yenisiyle değiştirilene kadar geçecek sürede daha fazla tehlikeli durum yaşanmaması için atılan bu adım, en azından cihazını sürekli kullanması gereken ve değiştirme programına henüz katılamayan kullanıcıların işini görecektir.

Elbette üretkenlik odaklı, akıllı telefonunu asistanı gibi kullanan Note 7 sahipleri için yüzde 60 pil ile idare etmek oldukça kısıtlayıcı olacak. Ancak bu yine de arabanızda hareket halindeyken cihazın patlamasından iyidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu