Samsung’dan pil ömrünü uzatacak yenilik: One UI 6.1 ile tanışın!

Samsung, One UI 6.1'i önce beta sürümü olarak yayımlayacak ve resmi sürüm daha sonra piyasaya sürülecek.

Samsung, One UI 6.0/Android 14’ü uygun Galaxy cihazlarına dağıtmakla meşgulken, One UI 6.1’de yer alacak bir özellik hakkında zaten bilgi sahibi olmamız mümkün. Sızıntı yapan Tarun Vats’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre, One UI 6.1’de “Pil Koruma” adında bir geçiş anahtarı bulunacak. Bu özellik, Galaxy telefonlarınızdaki pil sağlığını korumak için tasarlanmış.

“Pil Koruma” altında üç ayar bulunuyor: “Temel”, “Uyarlamalı” ve “Maksimum”. Temel ayar, pil %100 dolu olduğunda şarjı durduruyor ve %95’e düştüğünde tekrar başlatıyor. Uyarlamalı ayar, telefonunuzu uyurken %80’e kadar şarj ediyor ve genellikle şarjdan çıkardığınız zamana göre %100’e tamamlıyor. Son olarak, Maksimum ayar ise şarjı %80’de durduruyor, bu da pilin daha sağlıklı kalmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Samsung, One UI 6.1’i önce beta sürümü olarak yayımlayacak ve resmi sürüm daha sonra piyasaya sürülecek. One UI, Samsung’un Android kullanıcı arayüzü olup, kullanıcıların Galaxy telefonlarını özelleştirmelerini sağlıyor. Ayrıca, büyük ekranlı telefonlarda tek elle kullanım kolaylığı sunmak için ekranın üstündeki tıklanabilir öğeleri alt kısma taşımayı da amaçlıyor.

Şirket, geçtiğimiz Şubat ayında One UI 5.1’i resmi olarak yayımladı. Bu da One UI 6.1 beta programının yakında başlaması gerektiği anlamına geliyor ve Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra’nın One UI 6.1 beta güncellemesini yüklemeye uygun ilk Galaxy cihazları olması bekleniyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu