Samsung Unpacked 2024’te duyurulan akıllı yüzük: Galaxy Ring!

Galaxy Ring duyurusu, yeni bir sağlık deneyiminin tanıtıldığı bölümde gerçekleşti.

Samsung’un Unpacked etkinliği, teknoloji dünyasında heyecan yaratacak yeni ürünlerle dolu geçti. Galaxy S24 akıllı telefon serisinin yanı sıra bir dizi yapay zeka özelliğiyle dikkat çeken etkinlik, beklenenin ötesinde bir sürprize de sahne oldu: Samsung Galaxy Ring.

Samsung Research klinik araştırma bilimcisi Dr. Matthew Wiggins tarafından yapılan Galaxy Ring duyurusu, yeni bir sağlık deneyimini tanıttığı bir bölümde gerçekleşti. Galaxy AI tarafından güçlendirilen bu deneyim, bir dizi sağlık özelliğini içeriyor.

Galaxy Ring’in özellikleri

Samsung, bu sürpriz duyuruyla birlikte Galaxy Ring’in özelliklerine dair henüz tam bir bilgi vermedi. Ancak Şubat 2023’te yapılan bir patent başvurusuna göre, Galaxy Ring, sağlık, fitness ve uykuyla ilgili bilgileri takip eden bir akıllı yüzük olarak tasarlanmış.

Uyku apne takibi ve daha fazlası

Dr. Wiggins’in açıklamalarına göre, Samsung Health deneyimi, uyku düzenlerini izleme, kan oksijen değişikliklerini takip etme ve uyku sırasında kalp atış hızı uyarıları gibi özellikleri içerecek. Özellikle, potansiyel uyku apne belirtilerini izleyerek kullanıcılara önemli sağlık bilgileri sunacak.

Samsung Health deneyimi, kullanıcılara ilaç hatırlatıcıları sunmanın yanı sıra, alınan ilaçlarla ve tüketilen yiyeceklerle olası etkileşimler hakkında da bilgiler sağlayacak. Ayrıca, ‘My Vitality Score’ adlı özellikle kullanıcılara gün içindeki fiziksel ve zihinsel hazırlıklarını izleme şansı tanıyacak.

Maliyet ve çıkış tarihi belirsiz

Henüz Galaxy Ring’in ne kadar maliyetle satılacağı ve piyasaya ne zaman sürüleceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu duyuru, Samsung’un giyilebilir ürün yelpazesini genişleterek teknoloji dünyasındaki etkisini artırmaya yönelik bir adım olarak görülüyor.

Etkinlikte tanıtılan bu yeniliklerle birlikte, Samsung’un gelecekteki teknoloji trendlerine yön verecek bir oyuncu olmaya devam edeceği söylenebilir.

Bugünün odak noktası olarak Samsung’un yeni Galaxy akıllı telefonları için AI özelliklerini göz önüne alarak, tahminler Galaxy Ring için de bir süre sonra AI destekli araçları ön plana çıkaracağı yönünde. Umuyoruz ki Samsung, daha fazla bilgiyi paylaşmak için fazla beklemeyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu