Samsung’dan gemi üretiminde çığır açan siber güvenlik çözümü

Son dönemde liman işletmeleri ve gemileri etkileyen siber saldırılara karşı Samsung’un bu çözümü denizcilik sektöründe heyecan yarattı.

Dünyanın en büyük gemi üreticilerinden Samsung Heavy Industries Co., otonom gemilerden kara istasyonlarına gönderilen dijital bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından manipüle edilmesini önleyen blok zinciri tabanlı bir siber güvenlik çözümü geliştirdi. Son dönemde liman işletmeleri ve gemileri etkileyen siber saldırılara karşı Samsung’un bu çözümü denizcilik sektöründe heyecan yarattı.

Gemi inşa sektöründe bir ilk

Blockchain platformu VechainThor, gemi yapımcısının uzaktan otonom navigasyon sistemi ve elektronik navigasyon kayıtları gibi verileri harici kaynaklara gönderebiliyor. Teknolojinin başarılı bir şekilde doğrulanmasının ardından, Norveçli bir gemi kalite belgelendirme firması olan DNV GL, Samsung Heavy’ye bir Gerçeklik Beyanı verdi. Yani, artık bu teknoloji diğer gemilerde de kullanılmaya hazır. Gemilerde kullanılmak üzere siber güvenlik ürünleri oluşturmak için çalışan tersane, 2018 yılında tüm dünyada akıllı gemi siber güvenlik teknolojisi için ilk sertifikayı almıştı. Tabii ki siber korsanların dikkatini çeken bu uygulamalar önümüzdeki dönemde Samsung Heavy Industries Co. ürünlerine yeni saldırıların gerçekleşmesine neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu