Siber güvenlik şirketi Stormshield’ın kaynak kodları çalındı!

Fransız siber güvenlik şirketi, aralık ayında meydana gelen bir siber saldırının etkilerinin yeni yeni farkına vardıklarını açıkladı. Özellikle ağ güvenliği ve firewall kodlarının çalındığını belirten uzmanlar tüm müşterilerine haber vererek hızlı bir güncelleme sürecini başlattılar.

Müşterilerin yüzde 2’si zarar gördü

Stormshield CEO’su Pierre-Yves Hentzen, saldırının son derece gelişmiş yöntemlerle yapıldığı için tespitlerin zaman aldığını belirtiyor. “10 bine yakın müşterimizin 200 tanesinin etkilendiğini biliyoruz. Neyse ki çok daha kötü bir tablo ile karşı karşıya değiliz. Çalınan kodlara dair bir müdahale ya da oynanma tespit edilmemesi de sevindirici bir haber.” diye açıklama yapan Hentzen, Fransa hükumetine bağlı siber güvenlik birimi ANSSI ile yakın temasta bulunarak daha hızlı güvenlik yönetimi yaptıklarını belirtiyor.

Uzmanlar risk altında

Yetkililer bu saldırı ile sektördeki profesyonellerin bile gafil avlanabileceğini söylüyor. Mutlak güvenlik söz konusu olmadığı için dayanışma ve iletişime işaret eden siber güvenlik uzmanları, en büyük tehlikenin şeffaf bir şekilde davranmak yerine olayı örtbas etmeye çalışmak olduğu konusunda hemfikirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu