Siber güvenlik uzmanları iPhone kullanıcılarını Visa konusunda uyardı

Birmingham ve Surrey Üniversitelerindeki siber güvenlik uzmanlarına göre, sistemde bulunan bir açık üzerinden Visa kart sahipleri mağduriyet yaşayabilir.

Akıllı telefonlar mobil ödeme kolaylığı sağlıyor. Apple Pay de iPhone kullanıcılarının ödeme yolu olarak sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biri. Ancak Birmingham ve Surrey Üniversitelerinde görev yapan siber güvenlik uzmanlarına göre sistemde bulunan bir açık üzerinden Visa kart sahipleri mağduriyet yaşayabilir.

Uyarılara göre saldırganlar, Visa kartların güvenliğini geçerek sınırsız satın alma gerçekleştirebilirler. Hatta bunun için telefonunuz çanta içerisinde bulunsa bile, belli bir mesafeden yaklaşmak fazlasıyla yeterli.

Rahat kullanım güvenlik açığına neden oluyor

Uzmanlar açık konusunda daha detay vererek Apple Pay üzerinde Visa kartın Express Travel Card olarak seçilmemesini ve Express Transit modunun saf dışı bırakılması gerektiğini belirtiyorlar. Bu özellikler sayesinde belli ülkelerde toplu taşımada bilet almak yerine telefon ile ödeme yapıyorsunuz. Hatta kolaylık olması açısından telefonun kilidini açmanız gerekmiyor.

Ancak bu rahatlık aslında bir güvenlik açığına neden oluyor. Saldırganlar basit bir radyo frekansıyla iPhone’u bir toplu taşıma işlemi yapıyor gibi gösterebiliyor. “Eğer toplu taşıma özelliğinde bahsettiğimiz Visa kartları aktif olarak kullanmıyorsanız Apple Pay için endişe etmenize gerek yok.” diyor Birmingham Üniversitesinden çalışmayı hazırlayan Doktor Tom Chothia ve ekliyor; “Tahminimce Apple veya Visa kısa süre içerisinde bu açığı kapatacaktır. Ancak o zamana kadar siz kendi güvenliğinizi oluşturun.”

Chothia, kamuoyuyla paylaşmadan önce açığı Apple ve Visa’nın dikkatine sunduklarını ancak iki firmanın da sorumluluk kabul etmediğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu