Siber güvenlikteki mega trendler ve yeni çalışma düzeninde güvenli erişim

Palo Alto Networks’ün ev sahipliğinde, Koç Topluluğu teknoloji liderlerine yönelik etkinlikte, üst yönetimde siber güvenlik farkındalığı ve yönetişimi ele alındı.

Palo Alto Networks tarafından Koç Topluluğu teknoloji liderlerine özel olarak düzenlenen etkinlik, Mayıs ayında SOHO İstanbul’da gerçekleştirildi. Yapay zeka temelli güvenlik teknolojilerinin işletmeleri nasıl dönüştürdüğü ve dijital dönüşüm ekseninde siber güvenliğin nasıl konumlandırıldığının tartışıldığı etkinliğe, Koç Holding CIO’su Oğuz Sezgin başta olmak üzere, tüm Koç topluluğu CIO ve CISO’ları katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmaları Palo Alto Networks Bölge Direktörü Vedat Tüfekçi ve KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca tarafından gerçekleştirildi. Vedat Tüfekçi konuşmasında dijital güvenliğin artık kurumsal dönüşümün ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgularken, Palo Alto Networks olarak Türkiye’deki şirketlerin dijital güvenlik yolculuklarını onlara en iyi çözümler ile destek olduklarını belirtti. Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ise Koç Holding bünyesinde siber güvenliğin daima öncelikli olduğunu belirterek bu anlayışla altyapı ve sistemlerini modernize ettiklerini, grup şirketlerinin güvenliklerini sağlamak için yenilikçi yaklaşımlar benimsediklerini söyledi.

Etkinliğin açılış konuşmasında Oğuz Sezgin, dijital dünyada daha güvenli bir altyapıya yolculuğun giderek önem kazandığını, Koç Holding olarak dijital dönüşümün önemli bir unsuru olarak dijital güvenliğe önem verdiklerini vurguladı. Palo Alto Networks Bölge Satış Müdürü Özben Miçooğulları da dünyanın lider siber güvenlik şirketlerini değerlendirerek Forbes Global 2000 listesinde yer alan şirketlerin %75’nin Palo Alto Networks müşterisi olduğunu kaydetti. Özben Miçooğulları, günümüzde siber tehditlerin yoğun bir şekilde artarak devam ettiğini belirterek şöyle dedi; “Palo Alto Networks olarak dünyanın lider şirketlerine uçtan uca güvenlik çözümleri sağlıyoruz. 150’den fazla ülkede 85 binin üzerinde müşterimiz var. Gartner Magic Quadrant’ta 10 yıldır zirvedeki yerimizi koruyoruz. The Forester New Wave sonuçlarında özellikle Zero Trust çözümlerinde tüm rakiplerimizi geride bırakarak liderliğimize devam ediyoruz. Daima artan tehditlere karşı yenilikçi çözümler ile müşterilerimizin güvenliklerini sağlaya devam edeceğiz.”

Kurumlar Siber Güvenlik Personeli Bulunduramıyor

Palo Alto Networks Global CMO’su Zeynep İnanoğlu Özdemir ise siber güvenlikte mega trendlerden söz ederek detaylı rakamlar paylaştı. “İş artık gidilen bir yer değil, yapılan bir aktivite.” diyen Zeynep İnanoğlu Özdemir, küresel çalışanların %76’sının artık uzaktan çalışma seçeneğini istediğini belirtti. Özdemir, 2021’de bulutta çalışan iş gücü oranının ise %59 olduğunu kaydederek, buluta geçişin önemli ölçüde hızlandığının altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Yazılım tedarik zincirlerinin karmaşık bağlantıları güvenlik açıkları yaratıyor. Ayrıca siber güvenlikte gittikçe genişleyen bir yetenek açığı oluşmakta. Öyle ki kurumların %76’sı siber güvenlik personeli bulmanın zor olduğunu söylüyor. Diğer taraftan, saldırganlar da giderek daha cesur ve otomatik saldırılar düzenliyor. Araştırmalara göre, 2021’de 35 yeni fidye yazılım grubu ortaya çıktı ve fidye yazılımları bir hizmet olarak sunulmaya başlandı. IoT cihazları ise bu saldırılardaki en zayıf halka: 2021 yılında IoT cihazlarına yönelik saldırılar önceki yıla kıyasla 2 kat arttı.”

Organizasyonların tehditlerin önüne geçmesi noktasında ise Zeynep İnanoğlu Özdemir, hibrit iş gücü güvenliği için yeni altyapı ve kriterlerde Palo Alto Networks ZTNA 2.0 çözümünün asgari ayrıcalık erişimi, sürekli güven teyidi, sürekli güvenlik denetimi sağlarken tüm verileri ve uygulamaları koruduğundan bahsetti. Bulutta holistik güvenlik yaklaşımı olan CNAPP ile kurumlara bulut kodu güvenliği, bulut güvenlik duruşu yönetimi, bulut iş yükü koruması, bulut ağ ve kimlik güvenliği sunduklarını da dile getirdi. 

Etkinlikte ayrıca 2021’deki siber güvenlik zorluklarına da yer verilerek siber güvenlikteki yeni odak noktaları konuşuldu. KoçSistem Siber Güvenlik Hizmet ve Çözümleri ve Türkiye’de bir İlk olan OT SOC Hizmeti hakkında Koç topluluğu CIO ve CISO’larına detaylı bilgiler aktarıldı.

Etkinliğin sonunda düzenlenen panelde ise “Üst Yönetimde Siber Güvenlik Farkındalığı ve Yönetişimi” ele alındı. Koç Holding CIO’su Oğuz Sezgin, Koçtaş CIO’su Uğur Serkan Taşkın, Tüpraş CIO’su Barış Düzenli ve Aygaz CIO’su Haluk Selik’in katıldığı panelde, yeni nesil siber güvenlik yatırımları için üst yönetimle iletişim ve bu yatırımların seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar tartışıldı.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu