Siber saldırılar Almanya’daki seçimlere gölge düşürüyor

Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birliği’nin Ocak ayındaki yeni lider seçimi oylamasının siber saldırı ile sabote edildiği iddia edildi.

Almanya’da Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), Ocak ayında yeni bir lider seçimi için oylama yaptı. Ancak yeni bulgular bu seçimin hackerlar tarafından sabote edildiği yönünde ciddi bulgular ortaya koyuyor. Ocak ayı boyunca sosyal medya üzerinde bilgi kirliliği yayıldığına dair iddialar ortalıkta dolaşıyordu. Ancak son gelişmeler tehdidin gerçek olduğuna dair şüpheleri doğruluyor.

Yurtdışı kaynaklı müdahale

Veri kayıtlarının detaylı analizi sonucu ortaya çıkan ilk değerlendirmelere göre, delegelerin oy verdiği her sefer saldırganların hızla müdahalesi söz konusu. CDU basın sözcüsünün açıklamalarına göre, sırası gelen delegenin oy vermesi için gereken birkaç saniyede gerçekleşen saldırıların kaynağı ise yurtdışı gözüküyor. Tahminlere göre, suni internet trafiği ile seçim sistemini yavaşlatan saldırganlar zaman kazanarak müdahalelerini gerçekleştirme şansı yakaladı.

Demokrasiye saldırı

İlgili Makaleler

CDU içerisindeki siber güvenlik uzmanları o an saldırıların farkında olduklarını ve büyük oranda onları engellediklerini ifade ediyor. Bir uzman, “Özellikle sonuçların toplanıp doğrulunun tespit edildiği sunucunun ana sistemden bağımsız olmasının artısını yaşadık. Saldırganların bu sunucuya ulaştıklarına dair bir ize rastlamadık.” açıklamasıyla seçimin geçerliliğini koruduğunu dile getiriyor. Her ne kadar bu olay kısmen çözülmüş olsa da pandemi nedeniyle dijital oylamanın hayatımızda daha çok yer aldığı bir dönemde oy verme işleminin çok daha ciddiye alınması gerektiğini görüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu