Siber ve istihbarat teknolojisini güçlendiren hamle

CID ekosistemi, 5 kritik alanın tamamında daha büyük siber ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ortak çözümleri bir araya getirecek.

Jacobs Engineering Group Inc. J, küresel müşterilere temel, en son teknolojileri sağlamak için ortak bir siber, istihbarat ve dijital (CID) ekosistemi oluşturmak, ortak yatırım yapmak ve pazarlamak için NightDragon ile iş birliği yaptı. Ortaklık, ticari ve ulusal güvenlik için siber ve istihbarat teknolojisi inovasyonunu artıracak.

CID ekosistemi; kara, deniz, hava, uzay ve siber olmak üzere 5 kritik alanın tamamında daha büyük siber ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ortak çözümleri bir araya getirecek. Bu çözümler siber güvenlik, uydu, istihbarat, kritik altyapı ve diğer temel teknolojileri içerecek. Jacobs’ın Critical Mission Solutions veya CMS’nin Siber ve İstihbarattan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Caesar Nieves, konu hakkında “Bu ittifakın oluşumu, Jacobs’un verilerle ilgili yeni stratejik büyüme hızlandırıcısıyla doğrudan uyumlu ve yenilikçi, güvenli çözümler ve teknolojiler sunmak için bir temel oluşturuyor. Yeniliği, devlet ve ticari müşterilere uzun yıllar boyunca fayda sağlayacak ortak bir siber, istihbarat ve dijital yenilik ekosistemi haline getirmek için birlikte çalışma fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz.” diyor.

Günümüzde bu alanlar yükselen değer konumundalar. Dolayısıyla Jacobs ve NightDragon’un CID ekosistemine yatırım yapmaları da son derece normal. Zira Jacobs, 2021 mali yılında siber ve istihbarat projelerinde 1 milyar dolarlık bir iş kurdu. Her iki şirket de şimdiden altı proje üzerinde birlikte çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu