Silikon Vadisi Yazılımcılarında Yeni Moda Boy Uzatma Ameliyatı

Silikon Vadisi’nde Google, Microsoft, Amazon ve Meta’da çalışan yazılım mühendisleri bir trend haline gelen boy uzatma operasyonu yaptırıyor.

Teknolojinin kalbinin attığı yer olan Silikon Vadisi’nde Google, Microsoft, Amazon ve Meta’da çalışan yazılım mühendisleri, kendilerine yeni bir harcama kalemi oluşturdu. Silikon Vadisi’nin dev teknoloji şirketlerinde çalışan yazılım mühendisleri, boylarını uzatmak adına ortalama 75.000 doları gözden çıkartıyor. 

Dev Şirketlerin Yazılımcılarının Yeni Trendi Boy Uzatma

Boy uzatma konusunda uzmanlaşmış bir cerrah tarafından yapılan açıklamaya göre Google, Microsoft, Amazon ve Meta çalışanlarının da aralarında bulunduğu Silikon Vadisi’nin önemli şirketlerinde görev alan yazılım mühendisleri boy uzatma operasyonu geçiriyor. Kişiler bu operasyon için ufak bir servet ödüyor. 

2016 yılında Kevin Debiparshad tarafından kurulan LimbplastX Enstitüsü, pandeminin ardından işlerinin büyüdüğünü belirtti. Doktor, boy uzatma operasyonunun hastaların uyluk kemiklerine ya da bu bölgeye yakın olarak ayarlanabilen metal vidaların yerleştirilmesiyle başladığını belirtti.

Doktor bu vidaların yerleştirilmesinin ardından, vidalar üç ay boyunda her gün biraz daha uzatıldığını açıkladı. Debiparshad, operasyonun ardından kemiklerin yavaşça uzadığını ve bacakların iyileşmesinin aylar sürebileceğini belirtti. Son dönemde büyük şirketlerin yazılım mühendisleri arasında bir trend haline gelen boy uzatma operasyonunun istenilen uzunluğu göre maliyetinin 75.000 dolar ila 150 bin dolar arasında olduğu ifade ediliyor.

Cerrah Debisparshad konu hakkında yaptığı açıklamada, “Hastalarımla bir teknoloji şirketi açabileceğim konusunda şakalar yapıyorum. Şu anda bu operasyonu yaptığım 20 yazılım mühendisi hastam var. Dün PayPal’da çalışan bir hastam vardı. Google, Amazon, Facebook ve Microsoft gibi büyük şirketlerde de çalışan pek çok hastam oldu. Özellikle Microsoft şirketinde çalışan birden fazla hastam oldu.” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu