Singapur siber güvenlikte bireysel sorumluluğu destekliyor

Singapur, bireylerin siber güvenlik uygulamalarını benimseme ve kullandıkları cihazları koruma konusunda sorumluluğu olduğunu düşünüyor.

Siber güvenlik konusu, hükumet ve şirketler açısından belirsizliğini korumaya devam ediyor. Fakat Singapur hükumeti özellikle bireylerin siber güvenlik uygulamalarını benimseme ve kullandıkları cihazları koruma konusunda “sorumluluğu” olduğunu düşünüyor. Ülke, web sitelerinin gerekli güvenlik protokollerine sahip olup olmadığını değerlendirecek bir portalın tanıtımıyla onlara yardım etmek istiyor.

Şirketlere fidye yazılımında destek

Hükumet ayrıca, yerel işletmeler için giderek artan bir endişe olan fidye yazılımı saldırılarıyla mücadele çabalarını desteklemek için bir görev gücü oluşturdu. Singapur, bireylerin ve kurumların siber farkındalık konusunda silahlanma ve kendilerini koruyabilme ihtiyacı da dahil olmak üzere beş temel alanı kapsadığını söylediği siber savunma stratejisini ortaya koydu.

Ulusal Güvenlik Koordinasyon Bakanı Teo Chee Hean, Singapur Uluslararası Siber Haftası konferansında yaptığı açıklamada, “Bireylerin iyi siber güvenlik uygulamalarını benimseme ve kullandıkları sistemleri ve cihazları koruma sorumluluğu vardır. Çok sayıda IoT cihazı da dahil olmak üzere kişisel cihazların sayısı 5G ile birlikte iyice artacak. Bu da sadece bireysel değil tüm ağlarda risk anlamına geliyor.” diyerek detayları paylaştı. Her yıl düzenlenen etkinlik, siber güvenlik alanında en iyi uygulamalarını ve siber savunmayı tartışmak için uluslararası katılımcılar, politikacılar ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu