Singapur’da bilişim liderlerinden siber güvenlik farkındalığı

Bir araştırmaya göre, her 10 bilişim kuruluşunun 4’ü siber saldırılar karşısında kurumlarının yeterince güvenlikte olmadığını düşünüyor.

Son dönemde bilişim yatırımlarıyla öne çıkan Singapur’da yerli ve yabancı sermaye teknoloji alanında büyük bir çıkış yakalıyor. Ancak Rackspace isimli bulut şirketi, Singapur’da yaptığı bir araştırmada önemli sonuçları gösteriyor. Araştırmaya göre her 10 bilişim kuruluşunun 4’ü siber saldırılar karşısında kurumlarının yeterince güvenlikte olmadığını ve siber açıdan huzursuz hissettiklerini dile getiriyor.

Yüksek farkındalık

Geniş çaplı araştırmada 1.420 bilişim uzmanı dahil oldu. Bu kişilerin %45’i olumlu düşünmeye devam ediyor. Gerekli yatırım ve düzeltmeler gerçekleşirse siber saldırıların önünü alabileceklerini düşünüyor. %42’lik kesim ise daha ihtiyatlı yaklaşarak siber saldırılara karşı bir şansları olduğunu ancak işlerinin çok zor olduğunu düşünüyor.

Araştırma, özellikle bulut hizmetleri ve IoT sonrasında siber güvenlik konusunda zafiyetlerin artığını da ortaya çıkarıyor. Neredeyse iki kişiden biri, uzaktan çalışmanın da devreye girmesiyle artan veri hacminin zafiyet oluşturduğunu düşünüyor. Katılımcıların %64’ü direkt olarak ağ üzerinden veriye saldırıldığını iddia ediyor.

Sonuçlar aslında ülkedeki bilişim farkındalığının yüksek olduğunu gösteriyor. Bu açıdan, uzmanlar Singapur’un Asya ülkeleri için önemli bir rol model olabileceğini düşünüyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu