Şirketlerin yüzde 22’si DDOS saldırısı altında

B2B International ve Kaspersky Lab tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’deki şirketlerin %22’si DDoS saldırılarını son bir yıl içinde yaşadıkları dış bilgi güvenliği tehditleri arasında göstermiş. Katılımcıların %13’ü 2016 yılında şirketleri için en önemli konunun DDoS saldırılarına karşı korunmak olduğu söylemiş. Siber suçlular tarafından en sık kullanılan para yapma tekniklerinden biri olan bu saldırıların sayısı ve gücü her geçen yıl artmaya devam ediyor ve kullanıcıların korunması konusunu kurumsal gündemin üst sıralarına taşımaya zorluyor. Bu tür saldırıların bir sonucu olarak şirketler günde 10.000 dolar ila 50.000 dolar[1] kaybetme riskini alıyor. Yanı sıra itibarları da bu saldırılardan olumsuz etkileniyor.

Sertan-Selcuk-Kaspersky-Lab
Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk

Bir DDoS saldırısının amacı, bir web sitesi veya veritabanının bilgi sistemini çok büyük sayıda istek ile doldurarak kullanılamaz hale getirmekte. Böyle bir saldırı düzenlemenin nedenleri, holiganlıktan terörizme, haksız rekabetten şantaja kadar uzanıyor. Saldırıların düşük maliyetli olması (bu işe niyetlenmiş bir kişi günde 50 dolar gibi küçük bir tutara ‘DDoS saldırısı’ olarak adlandırılan bir servis sipariş edebilir), suçluları izlemenin imkansızlığı ve dünya genelindeki bot bulaşmış bilgisayarların ve mobil cihazların fazlaca olması, DDoS saldırılarını günümüzün en yaygın ve tehlikeli siber tehditlerinden biri haline getirdi.

Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, “DDoS saldırıları hiçbir sınır tanımaz; mağdurları arasında büyük uluslararası şirketlerden küçük yerel çevrimiçi mağazalara kadar her türlü işletme yer alabilir. Ayrıca, genellikle DDoS, dikkati aşırı yüklenen çevrimiçi hizmetlere çekerek kritik verilere ulaşmak amacıyla bir organizasyona yapılan hedefli saldırıların da bir parçası olmuştur. Müşterilerimizi bu tehdide karşı korumak ve hizmette yaşanan kesinti süresi nedeniyle oluşan kayıplarını en aza indirmek amacıyla Kaspersky DDoS Protection’ı çıkardık” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu