Sony, görme engelliler için bas-çek kamera tasarladı

Şirket, bugün duyurduğu DSC-HX99 RNV cihazı ile görme engelliler için tasarlanmış bir kamera kitini kullanıma sundu. 

A7R V ve A7S III gibi modellerle Sony, kamera teknolojisini en uç noktalara taşımasıyla tanınıyor. Şirket, bugün duyurduğu DSC-HX99 RNV cihazı ile görme engelliler için tasarlanmış bir kamera kitini kullanıma sundu. Bu sayede, görme bozukluğu olan kişilerin etraflarındaki dünyayı daha iyi görmelerine yardımcı olmak ve daha önce yapamadıkları şekilde fotoğrafçılıktan keyif almaları amaçlanıyor.

Kamera sistemi, Cybershot DSC-HX99 ve bir Sony bas-çek – retinal lazer projeksiyon sistemine sahip bir vizör olmak üzere iki parçadan oluşuyor. İlk olarak 2018’de piyasaya sürülen HX99, dahili görüntü sabitleme özelliğine sahip 18 megapiksel arka tarafı aydınlatmalı sensöre ve 24 mm ila 720 mm yakınlaştırma lensine sahip. Kitin ikinci yarısı, Sony kamera teknolojisini, kameradan gelen bir dijital görüntünün doğrudan kullanıcının retinasına yansıtılmasını sağlayan bir aksesuar olarak tanımlanan QD Laser’in Retissa Neoviewer vizörüyle birleştiriyor.

QD Laser Başkanı ve CEO’su Dr. Mitsuru Sugawara, “Retissa Neoviewer’ın lazer retinal projeksiyonu, dünyada ilk kez pratik kullanıma sunulan tamamen yeni bir teknolojidir. Sony’nin dijital fotoğraf makinesini içeren DSC-HX99 RNV kitiyle, geleneksel vizörleri kullanmayı zor bulan kişilerin artık fotoğraf çekmenin, etkinlik alanlarını genişletmenin ve yeni dünyalar keşfetmenin keyfini çıkaracağını umuyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

Sony bu teknolojinin, kullanıcıların manzaraları ve yüzleri fiilen görmelerine, işaretleri okumalarına ve retinal projeksiyon yoluyla fotoğraf çekmelerine olanak tanıdığını söylüyor. Ayrıca şirket, bu teknolojiye ihtiyacı olan kişilerin erişimini sağlamak amacıyla kiti 600 dolardan satışa sundu. Sony, cihazın üretim maliyetinin “çoğunluğunu” karşılayacağını da söylüyor. Bununla birlikte, kit yalnızca doğrudan Sony aracılığıyla satışa sunulacak ve şirket, satın alımları kişi başına bir tane ile sınırlayacak. Sony, cihazı az gören kişilere sağlamak için Amerikan ve Japon okullarıyla da çalışmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu