Sony Xperia 5 V tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri!

Xperia 5 V, diğer benzer özelliklere sahip telefonlarla karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor.

Sony, Xperia akıllı telefon ailesinin en son üyesi olan Sony Xperia 5 V modelini tanıttı. Peki, bu amiral gemisi telefon hangi özelliklere sahip? İşte Xperia 5 V’nin özellikleri ve fiyatı!

Japonya merkezli teknoloji devi, bugün bir etkinlikte yeni amiral gemisi telefonu “Xperia 5 V”i tanıttı. Bu akıllı telefon, bazı iyi özelliklere sahip olsa da, fiyatıyla dikkat çekiyor. Xperia 5 V, diğer benzer özelliklere sahip telefonlarla karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor.

Cihaz, genel olarak basit ve düz bir tasarıma sahip. 6.1 inç boyutunda bir OLED ekranı bulunan telefon, 120 Hz tazeleme hızına sahip ancak ekran çözünürlüğü sadece 1080p. Telefonun, oldukça büyük çerçeveleri var ve 12 MP çözünürlüğünde bir ön kamerası bulunuyor.

İlgili Makaleler

Xperia 5 V, gücünü Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden alıyor. Ayrıca 8 GB RAM ile 128 GB depolama sunmakta. Ek olarak, microSD yuvasının yer aldığını da ayrıca belirtelim. Telefonun, 30W hızlı şarj desteği sunan 5.000 mAh bir bataryası bulunuyor. Bu şarj cihazı, yüzde 50 şarj etmek için sadece 30 dakika gibi kısa bir süre gerektiriyor. Ek olarak telefon, iki stereo hoparlöre sahip ve 3,5 mm kulaklık girişi bulunmakta.

Kamera tarafında, Xperia 5 V ikili bir kurulum sunuyor. Ana kamera 52 MP çözünürlüğünde ve 1/1,35 inç boyutunda. Ayrıca, varsayılan olarak 12 MP fotoğraflar çekebilir ve 2X yakınlaştırma yapabilir. 12 MP çözünürlüğe sahip ikinci kamera ise, ultra geniş açı fotoğraflar için tasarlanmış. Her iki kamerada Carl Zeiss lenslerini kullanıyor.

Sony Xperia 5 V’nin özellikleri:

  • Ekran: 6,1 inç büyüklüğünde, FHD+ çözünürlüklü, 120Hz tazeleme oranına sahip, 21:9 en/boy oranında OLED ekran
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 128 GB (MicroSD kart ile 2 TB’a kadar kapasite)
  • Batarya: 5.000 mAh kapasiteli, hızlı 30W şarj desteği
  • Arka Kameralar: 52 MP çözünürlüğünde ana kamera + 12 MP geniş açı kamera
  • Ön Kamera: 12 MP çözünürlüğünde
  • İşletim Sistemi: Android 13
  • Diğer Özellikler: 5G bağlantı desteği, Bluetooth 5.3, Type-C bağlantı portu

Sony Xperia 5V Fiyatı

Şirketin, yeni amiral gemisi telefonunu hangi bölgelerde piyasaya süreceği henüz belli değil. Bunun yanı sıra renk seçeneklerinin neler olacağı da açıklanmadı. Ancak, bu amiral gemisi telefonun Eylül sonundan itibaren 849 euro başlangıç fiyatıyla satışa sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu