Sony’den ilk Metaverse hamlesi: Mocopi

Sony Mocopi adlı yeni ürünüyle gerçek zamanlı videolar oluşturmak ya da avatarları çalıştırmak için vücudunuzu izlemenize izin verecek.

Sony yeni bir ürünle karşımıza çıkıyor. Firma ellerinize, ayaklarınıza, sırtınıza ve başınıza takılan altı hareket izleme bandından oluşan Mocopi adlı ilginç ürünü yaklaşık 358 dolardan piyasaya sürüyor. Amaç ise; VRChat gibi Metaverse uygulamalarıyla gerçek zamanlı videolar oluşturmak ya da avatarları çalıştırmak için vücudunuzu izlemenize izin vermek. Hatta hareket verilerini 3D animasyon uygulamalarına aktarmanıza izin veren bir SDK da sunuyor.

Sony de artık Metaverse için ilk adımları attı. Görünüşe göre Mocopi, altı renk koduyla, hafif hareket sensörüyle ve özel bir uygulamayla “tescilli teknoloji ve bir akıllı telefon” kullanıyor. Sony Mocopi için normalde hareket yakalama kullanan video prodüksiyonu, özel ekipman ve operatörler gerektireceğini söylüyor.

Sony, bir yazılım geliştirme kiti sağlayacak

Mocopi tescilli algoritmayı kullanarak az sayıda sensörle son derece hassas hareket ölçümü gerçekleştirerek VTuber’ları ve film ve animasyon yapımında yer alan içerik oluşturucularını zaman ve yer kısıtlamalarından kurtarıyor. 15 Aralık’ta Sony, gerçek zamanlı geliştirme platformu Unity ve Autodesk’in animasyon/mocap uygulaması MotionBuilder ile birlikte hareket yakalama verilerini Metaverse hizmetleriyle birleştiren bir yazılım geliştirme kiti sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bu SDK, tam vücut izleme gibi etkinlikler için hareket verilerinin kullanımını genişletiyor ve böylece Metaverse ve fitness gibi alanlarda yeni hizmetlerin geliştirilmesini kolaylaştırıyor. Sony aynı zamanda sensörleri uygulamayla nasıl eşleştirebileceğinizi, vücudunuza nasıl bağlayabileceğinizi ve kalibre edebileceğinizi gösteren bir video da paylaştı. Bu sayede dans etmeye ya da başka hareketler yapmaya başlayabilirsiniz ve uygulama içi avatarların hareketlerinizi taklit ettiğini görebilirsiniz.

Bu, sadece Metaverse ile ilgilenenleri değil, aynı zamanda animasyon profesyonellerini ve film yapımcılarını da hedefleyen iddialı bir ürün ve şimdi sadece iOS 15.7.1 ya da Android 11 yüklü cihazlarda kullanılabiliyor. Ürünle birlikte mevcut VRM avatarlarını kullanabilirsiniz ve kayıtlı videoları MP4 formatında dışa aktarabilirsiniz.

Mocopi için rezervasyonlar Aralık ayının ortasında başlayacak ve geç saatlerde satışa sunulacak. Satış için belirtilen tarih ise Ocak 2023.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu