Spartan Google Chrome'a rakip olarak geliyor

Microsoft’un Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılarla rekabet etmek için oluşturduğu Spartan yakında geliyor. 
Microsoft’un Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılarla rekabet etmek için geliştirdiği Spartan hafif ve sade bir tasarıma sahip olacak. Webkit desteğiyle gelen tarayıcı, rakiplerden ayrıldığı bir iki ekstra özelliğe sahip. Spartan ile internette dolanırken, sayfayı dondurup herhangi bir yere not alabiliyor; bunu da ekran görüntüsü olarak kaydedebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz.

Spartan kendi Cortana’sını içinde barındırıyor

Pocket benzeri bir eklentiye de sahip olacağı belirtilen Spartan, kendi Cortana’sını da içinde barındıran bir tarayıcı. Böylelikle internette dolanırken, asistanımızdan aldığımız bilgilere göre hareket edebiliyoruz.

Spartan Microsoft’u umutlandırdı

İlk olarak masaüstü Windows 10’a daha sonra mobile gelmesi beklenen tarayıcıdan Microsoft oldukça umutlu görünüyor. Tarayıcının yeni görüntüleri, Çinli ITHome tarafından yayınlandı. Bir Microsoft partnerinin son sürüm olan 10009′u yükleyerek erişebildiği Spartan’ın görüntüleri, tarayıcının favoriler menüsü, okuma listesi ve okuma modu gibi özelliklerini ve PDF desteğini işaret eder nitelikte. (Silikon Vadisi)

Project Spartan Windows 7’de mi kullanılacak?

Microsoft’un Windows 10 lansmanında tanıttığı internet tarayıcısının Windows 7’ye de gelebileceği duyuruldu. Windows 10 lansmanında tanıttığı özelliklerle dikkatleri üzerine çeken Microsoft’un yeni internet tarayıcısı Project Spartan Windows 7’ye de gelebilir. Microsoft’un resmi hesaplarından IE Dev Chat’e gönderilen konuyla ilgili bir soru, Windows 7 kullanıcılarının tüm dikkatini üzerine çekti.

Tablete göre Windows 7’ye uygulanabilecek

Windows’un yeni tarayıcısının Windows 7’ye gelip gelmeyeceği hakkındaki soruya verilen cevapta, Project Spartan için şimdilik Windows 10’da hizmet vereceği ancak tablete göre Windows 7’ye uygulanabileceği belirtildi.

Windows 7 en çok kullanılan işletim sistemlerinden

Her ne kadar kesin bir cevap verilmese de Windows 7’nin şu an çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olması, Microsoft’un Spartan’ı bu platform için çıkarma ihtimalini güçlendiriyor.

Telefonlara Windows 10 geliyor

Bir diğer yandan, Microsoft, kullanıcılarına masaüstünde yaşattığı deneyimi, telefonlarda da yaşatmayı amaçlıyor.  Microsoft, Windows 10’u ilk duyurduğunda, yeni işletim sisteminin tüm platformlarda aynı şekilde çalışacağını belirtmişti. Şu an için Windows Phone platformu üzerinden yaşamını sürdüren Microsoft’un akıllı telefonları, Windows 10 ile birlikte adının yanındaki Phone ibaresinden kurtulacak. Haberin devamı için tıklayın
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu