Stanford Üniversitesi’nden veri ihlali uyarısı

Küresel çapta siber saldırı gerçekleştiği ya da gerçekleşeceği yönünde ihbar alan Stanford Üniversitesi, herkesi dikkatli olmaya davet ediyor.

Özellikle ABD için büyük bir saldırının eşiğinde olduklarını dile getiren uzmanlar, saldırıların küresel çapta ve çok uluslu etkilerinin olabileceğini öne sürüyorlar.

Hatırlanacağı üzere Stanford Üniversitesi fidye yazılımcıların saldırısına maruz kalmış ve bir süre veri tabanına erişim sağlayamamıştı. Birçok sayıda kişisel verinin çalınmasından sonra üniversite, siber güvenlik önlemlerini baştan kurmuştu. Üniversitenin Mali İşler Müdürü “Herkesi siber tehditler konusuna içinde bulunduğumuz dönemde hassasiyetle yaklaşmaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu. Tehdidin kaynağı olarak bazı internet sitelerinde paylaşılan kişisel verileri barındıran ekran görüntüleri gösteriliyor. Beklenen tehdit tipi ise yine bu bilgiler karşılığında para talep edilmesi. Özellikle Accelion veri paylaşım platformunun hedef alındığını belirten yetkililer bu sistemi kullanan her kurumu siber güvenlik uzmanlarıyla iletişime geçmeye davet ediyor. Zira bu sistem üzerinden bazı bilgisayarlara sızıldığı ve verilen çalındığı tespit edildiği için ne zaman ne olacağı bilinmiyor. Accelion sistemini kullanan kurumlar arasında Maryland, Colorado, Miami ve New York’taki Yeshiva Üniversitesi ile çok sayıda özel şirket yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu