Sunderland Üniversitesi siber saldırı nedeniyle eğitime ara verdi

Siber saldırıların eğitimi aksattığı bir dönemdeyiz. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin yaygınlaştığı ve COVID vakalarının artması durumunda önemli bir alternatif olarak artık eğitimin bir parçası haline gelen dijital çözümler ne yazık ki yeterince güvenli değil. Nitekim Sunderland Üniversitesi yaptığı bir açıklamada bilişim altyapısının önemli bir sorun üzerinde çalıştığını doğruladı. Kesin olarak açıklanmasa da tüm bulgular çok ciddi bir siber saldırıya işaret ediyor.

Konunun ne kadar sürede çözüleceğini kestiremeyen siber güvenlik uzmanları, derhal yüz yüze eğitime geçilerek eğitimin aksamamasını öneriyor. Üniversite sözcüsü, “Güvenlik konusunu son derece ciddiye alıyoruz. Durumu çözmek için tüm gücümüzü seferber etmiş durumdayız.” diyor.

Kısa bir süre önce de Newcastle ve Northumbria Üniversiteleri benzer bir saldırıya maruz kalmıştı. Üç üniversitede de çevrimiçi eğitim askıya alınmış durumda. İronik olan pandemide kurtarıcı olarak öne çıkan dijital eğitim sürecinin yarattığı dijital hassasiyet nedeniyle yüz yüze eğitimin tekrar ağırlık kazanması.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu