Teknoloji devlerinden aşı kararı!

Aralarında Google, Facebook ve Netflix gibi teknoloji şirketlerinin yer aldığı bazı şirketler koronavirüs aşısı için önemli bir karar aldı.

Koronavirüs vakalarının ve varyantların yeniden ortaya çıkması teknoloji firmalarını harekete geçirdi. Bu sonbaharda ofislere dönmeye başlaması beklenen ve aralarında Google, Netflix ve Facebook gibi firmaların yer aldığı şirketler çalışanlarına aşıyı zorunlu tutmaya başlayacak.

Facebook ve Google, resmi açıklama yaparak ofise dönmek isteyen çalışanlarına aşı olma zorunluluğu getirdiklerini duyurdu. Buna göre bu şirketlerde çalışanlar ofise dönmek istiyorlarsa aşı olduklarını ispat etmek zorunda kalacaklar.

Google CEO’su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamada, bu zorlu sürecin bir mecburiyet olduğu ifade edilirken, çeşitli sebeplerden ötürü aşı yaptıramayan çalışanlarına istisnalar uygulanacağını da belirtti. Ayrıca uzaktan çalışma süresi de 18 Ekim’e kadar uzatılmış oldu. Yani Google, bu süreçte çalışan personeline kısmi de olsa esneklik sağlayacak.

Öte yandan Netflix de benzer bir karar aldı. Buna göre dizi ve film çekimlerinde görevli ekiplerde yer alan herkes aşı olmak zorunda. Buna teknik ekipten oyunculara kadar herkesin uyması gerektiği de açıklandı.

Dünyada normalleşme süreçleri tartışılırken karonavirüs varyantlarının vaka sayılarını tekrar artırması bu tip önlemlerin alınmasına yol açıyor gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu