Teknoloji dünyası Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi'nde buluştu

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne Vodafone Türkiye Ceo’su Gökhan Öğüt, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra iş dünyasından bir çok isim katıldı.
Vodafone Türkiye Ceo’su Gökhan Öğüt, “Bugün Türkiye’de hayatında daha önce hiç teknoloji kullanmamış binlerce çiftçimiz tarlasını evinde oturduğu yerden sulayabiliyor. Dijitalleşme ile artık ülkemizde binlerce kadın ekonomik hayata kolayca katılabiliyor. Artık, sağlıktan bankacılığa, tarımdan hizmete, her sektörde dijitalleşme yaşamı ve iş yapış şekillerini değiştiriyor. Misyonumuzu dünyanın en ileri genişbant teknolojileri ile Türkiye’de herkese daha iyi bir gelecek için ilham vermek olarak belirledik. Bu amaçla, özellikle hem sabit hem de mobil genişbant yatırımlarımızı artırdık. 2014 yılında 5 milyon abonemizi dijitalleşmeyle tanıştırdık, ‘Yarına Hazırım’ programımız ile tam 770 bin şirket ile dijitalleşme diyaloğunu başlattık. Bugün burada da Türkiye’de dijitalleşme diyaloğunu başlatmak istiyoruz. Vodafone olarak, geleceği bugünden yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 vodafone1

 “İnternete erişiminiz varsa dünyayı değiştirebilirsiniz”

Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer de bir konuşma yaptı. Pfeiffer, Beyaz Saray’da iletişim, politika ve dijital strateji konularında edindiği deneyimleri aktardı. Dan Pfeiffer, “Eğer internete erişiminiz varsa, hikâyenizi yayınlayabilir, hatta dünyayı değiştirebilirsiniz. Dijital dönüşüme katılırsanız, yeni dünyada sizi bekleyen çok büyük fırsatlar var. Obama’nın başkan olmasında gençlere yönelmesi ve onları seçim sürecine dahil etmesi büyük rol oynadı. İnterneti en yoğun kullanan grup olan gençlere ulaşmanın tek yolu ise dijital dönüşümden yararlanmaktı. Yeni teknolojilere inandık ve dijital bir strateji izledik. Bu stratejide de başarılı olduk. Başkan Obama sadece seçimi kazanmakla kalmadı, siyaset dünyasına da yeni bir disiplin getirdi” diye konuştu. 

 “Büyük veri önemli bir olgu”

Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise, Büyük Veri’nin önemine değinerek, “Medyada paylaşılanlar çok özel. Birçok farklı bileşeni içinde barından bir bilgi birikimi. Ama bu bilgiyi doğru analiz etmek de başka bir bilgi, beceri ve tecrübeyi gerektiriyor. Bu noktada almamız gereken çok ciddi bir yol var” dedi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu