Teksas, kullanıcı verilerini topladığı gerekçesiyle Google’a dava açtı

Teksas, Google’a, milyonlarca Teksas vatandaşının biyometrik verilerini uygun rıza onayı almadan topladığı iddiasıyla dava açtı. 

Arama motoru devi Google’a kullanıcı verileriyle ilgili açılan davaların sayısı artıyor. Teksas, Google’ın ana şirketi olan Alphabet’e, milyonlarca Teksas vatandaşının biyometrik verilerini uygun rıza onayı almadan topladığı iddiasıyla dava açtı. 

Teksas’tan Google’a Kullanıcı Verilerini İzinsiz Topladığı İddiasıyla Dava

Şikayet, Teksas’ta faaliyet gösteren şirketlerin on yıldan uzun bir süredir kişilerin yüzlerini, seslerini veya diğer biyometrik verilerini gelişmiş, bilgilendirilmiş rıza olmadan toplamalarının yasaklandığını belirtiyor. 

Şikayette, “Bu yasaya açıkça meydan okuyan Google, en azından 2015 yılından bu yana, sayısız Teksas vatandaşının biyometrik verilerini topladı ve Google’ın ticari amaçlarına hizmet etmek için yüzlerini ve seslerini kullandı.” denildi. 

Teksas’ta açılan bu dava ile ilgili Google, hizmetlerin kullanıcılarının biyometrik veri toplama özelliğini kapatma seçeceğine sahip olduğunu söyleyerek, açılan davayla mücadele edeceğini belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Google sözcüsü Jose Castaneda, “AG Paxton, başka bir nefes kesici davada ürünlerimizi bir kez daha yanlış nitelendiriyor.” dedi.

Son olarak bu açıklamanın ardından Teksas Başsavcısı Ken Paxton, bu tür verilerin “ayrım gözetmeksizin toplanmasının tolere edilemeyeceğini” belirtti. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu