Telefonlar için kritik karar: IMEI silme süresi 1 yıla indi!

1 Ocak 2024 itibarıyla, kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI kaydı silinecek.

Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle, sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması için süre 7 yıldan 1 yıla indirildi. 1 Ocak 2024 itibarıyla, kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI kaydı silinecek.

Kapatma süresi 7 yıldan 1 yıla indirildi

Yönetmelikteki “kesintisiz yedi yıl” ifadesi, “son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl” şeklinde güncellendi. Bu değişiklikle, kullanılmayan cep telefonlarına getirilen kapatma süresi önemli ölçüde azaltıldı.

IMEI kayıtları silinecek

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alamayan cep telefonları siyah listeye alınacak ve IMEI kayıtları silinecek. Ancak, siyah listeye alınmış bir cep telefonunun son kullanıcısı tarafından abone numarası ile kullanılması durumunda kontrol yapılacak. Kontrol süreci olumlu sonuçlanırsa cihaza ait IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilecek ve yeniden beyaz listeye alınacak.

İlgili Makaleler

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

Sinyal alınamadığı için kapatılan bir cihazın tekrar kayıtlı hale getirilmesine yönelik başvurular, cihazın son kullanıcısı tarafından e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Geçtiğimiz ay yurt dışından getirilen telefonların kayıt altına alınma ücreti 6 bin liradan 20 bin liraya çıkarılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu