Telegram, Hikayeler özelliğini herkese açtı

Telegram'ın Hikayeler özelliği, kullanıcıların düzenleme seçeneğine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Telegram 10. yılını kutlarken, Hikayeler özelliğini tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaya başladı. Daha önce Premium kullanıcılarına sunulan bu özellik, artık herkes tarafından kullanılabiliyor. Özellik, diğer popüler platformlardan farklı olarak, kullanıcıların gönderdikleri Hikayeleri düzenleme seçeneğine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Hikayeler silinmeden düzenlenebiliyor

Instagram, Snapchat, Facebook ve TikTok gibi platformlarda, bir kez canlı hale geldikten sonra Hikayeleri düzenleme imkanı bulunmuyor. Düzenleme yapmak istediğinizde, Hikayeyi silip sıfırdan başlamak gerekiyor. Telegram ise Hikayeler özelliğinde bu konuda farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Telegram’ın yayınladığı bir blog gönderisinde, “Sosyal medya tarihinde ilk defa, Hikayenizin herhangi bir öğesini istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz. Bu, görünürlük, açıklama, ekran metni, etiketler veya başka bir öğe olsun, herhangi bir değişikliği sıfırdan baştan yapmak zorunda kalmadan gerçekleştirebileceğiniz anlamına geliyor.” deniliyor.

Telegram’ın Hikayeler özelliği genel olarak diğer platformdakilere benzer. Kullanıcılar Hikayelerini herkese, sadece kişilerine, seçilmiş birkaç kişiye veya yakın arkadaşlarının listesine görünür şekilde ayarlayabiliyorlar. Hikayeler, sohbet listesinin en üstünde genişletilebilir bir bölümde yer alıyor. Kullanıcılar, istedikleri kişinin gönderdiği Hikayeleri ana ekranda değil, Kişiler bölümünde bulunan “Gizli” listesine taşıyarak gizleyebiliyorlar.

Kullanıcılar aynı zamanda Hikayelerinin ne zaman sona ereceğini seçebiliyorlar. Altı, 12, 24 veya 48 saat gibi sürelerle Hikayenin ne kadar süreyle görüntülenebileceğini ayarlamak mümkün. Alternatif olarak, Hikayeler profil sayfasında sabitlenebiliyor. Hikayelere başlıklar ve bağlantılar eklemek mümkünken, aynı zamanda diğer kişileri Hikayelere etiketleme seçeneği de bulunuyor. Hatta kullanıcılar aynı anda ön ve arka kameralarla çekilen fotoğraf ve videoları “BeReal” tarzında paylaşabiliyorlar.

Hikayeler artık tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak sunulsa da, Telegram hala Premium kullanıcılara özel bir ayrıcalık sunuyor. Premium kullanıcılar, son beş dakika içinde açtıkları Hikayelerin görünürlüğünü kaldıran ve sonraki 25 dakika boyunca ne gördüklerini gizleyen “Gizli Mod” adlı bir özelliği etkinleştirebiliyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu