Telekomünikasyon güç sistemleri pazarı 3 milyarın üzerine çıkacak

Telekom kule güç sistemlerinin satışlarının 2021 ile 2031 arasında yüzde 6,7'lik bir YBBO ile büyümesi öngörülüyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, Telekom kulesi güç sistemleri pazarının tahmini küresel pazar değeri 3,5 milyar dolar olacak şekilde büyüyecek. Telekom kule güç sistemlerinin satışlarının 2021 ile 2031 arasında yüzde 6,7’lik bir YBBO ile büyümesi öngörülüyor.

Telekomünikasyon sektörü krizden etkilenmedi

Araştırma sonuçlarına dayanarak uzmanlar, Telekom altyapı tesislerinin kırsal ve diğer uzak yerleri içerecek şekilde genişletilmesinin Telekom kule güç sistemlerine olan talebin artmasına yol açtığını söylüyor. Hızla ilerleyen imalat teknolojisindeki gelişmelerin de yakın gelecekte pazar genişlemesini desteklemesi bekleniyor.

COVID-19 salgınının bir durgunluğa yol açmış olabileceği, ancak telekomünikasyon sektörünün ve kritik hizmet sektörünün etkilenmediği de elde edilen bilgiler arasında. Uzmanlar, telekomünikasyon kulesi güç sistemlerinin genişlemesinin, yüksek enerji verimliliğine sahip çözümlere yönelik devam eden talep sebebiyle gelecekte artan bir trend olacağına da dikkat çekiyor.

Telekom kulesi güç sistemlerine olan talep artıyor

Rapor, son birkaç yılda Telekom kulesi ağlarının sayısı arttıkça, Telekom kulesi güç sistemlerine olan talebin de arttığını ortaya koyuyor. Yeni telekomünikasyon altyapı projelerinin genişletilmesi ve gelişmekte olan ülkelerdeki yatırımların artışı bunun sorumlusu olarak görülüyor. Araştırmalar ayrıca şunu da gösteriyor: Seri üretime yönelik artan talep yüzünden proses otomasyonu artık her zamankinden daha önemli. Ayrıca, pazarın Endüstri 4.0 normlarına doğru ilerlediği ve bu yüzden de yeni üretim teknolojilerinin teşvik edildiği ortaya çıkıyor. Farklı teknolojilere bakıldığında, üstün konfigürasyonların mevcudiyeti ile desteklenen dış mekan Telekom kule güç sistemlerinin küresel pazar payının yüzde 54’ünden fazlasını elinde tuttuğu öngörülüyor.

Aynı zamanda bu sektörün, pazar payının yüzde 55’inden fazlasını oluşturan kilit şirketlerle orta derecede konsolide olduğu söyleniyor. Bu şirketler muhtemelen pazardaki varlıklarını sürdürmek için yeni teknoloji geliştirmelerine ve dağıtım ağlarının genişletilmesine yatırım yapacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu