IBM, yeni operatör platformuyla 5G fırsatlarını hedefledi

IBM, taşıyıcıların 5G'ye geçişini kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni platformu IBM Cloud for Telecommunications'ın piyasaya sürülmesiyle telekomünikasyon sektörüne odağını artırdı.

Kablosuz operatörler, ağlarını çok daha hızlı bağlantı vaat eden yüksek hızlı 5G standardına yükseltmek için milyarlarca dolar harcıyor. Bu gelir fırsatını değerlendirmek isteyen IBM ve diğer büyük sektör oyuncuları, son çeyreklerde taşıyıcılar için çeşitli ürünler piyasaya sürdü.

Yeni tanıtılan IBM Cloud for Telecommunications, taşıyıcıların 5G ağlarının yazılım temeli olarak hizmet verecek şekilde tasarlandı. Platform, taşıyıcıların altyapılarını merkezi olarak yönetmek için kullanabilecekleri araçları ve belirli operasyonel görevleri kolaylaştırmak için bazı otomasyon özelliklerine sahip.

Platformun temel bileşeni, genel bulut örneklerinin devreye alınmasını mümkün kılan IBM Cloud Satellite’tan oluşuyor. Taşıyıcılar, IBM Cloud Satellite’ı hem veri merkezlerindeki altyapıyı hem de ağ trafiğini işlemeye yardımcı olmak ve edge’te çalışan altyapıyı güçlendirmek için kullanabiliyor.

IBM’in platform stratejisi, iş ortakları için de önem taşıyor. Şirket, müşterilerinin platformu dağıtmasına ve ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine yardımcı olmak istiyor. Teknoloji devi bu kapsamda 35’ten fazla iş ortağından oluşan bir ekosistem açıkladı. Katılımcılar arasında Dell gibi donanım üreticileri, Palo Alto Networks gibi yazılım sağlayıcıları ve danışmanlıklar yer alıyor. IBM, ekosistemi güçlendirmek için iş ortaklarını finansman, teknik olanak sağlama ve kavram kanıtları oluşturma konusunda destekleyecek. Şirket ayrıca iş ortaklarına ürün konfigürasyonlarını optimize etme konusunda da yardımcı olmayı planlıyor.

34 milyar dolara Red Hat’i satın alan IBM’in yeni ürünleri Cloud Satellite, Telco Network Cloud Manager ve Edge Application Manager, OpenShift platformunu temel alıyor. OpenShift, IBM’in telekomünikasyon pazarında Amazon Web Services ve Microsoft gibi firmalarla rekabet etme stratejisinin önemli bir bileşeni olarak ortaya çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu