Lenovo IBM’in sunucu bölümünü aldı

IBM’in PC birimi aldıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyen PC üreticisi olan Lenovo, bu kez de IBM’in “x86 Sunucu Birimi”ni satın aldığını duyurdu.

Lenovo’nun 2005’te IBM’in PC işini satın almasıyla başlayan büyüme, son olarak IBM’in x86 Sunucu birimini 2.3 milyar dolara satın alınmasıyla devam etti. Satışın gerçekleşmesinin ardından Lenovo, ilgili müşteri hizmetlerini ve bakım işlemlerini de devralacak. Müşterilerin bu konuda herhangi bir aksaklık yaşamaması adına, IBM’in bir süre daha Lenovo adına bakım hizmeti vermeye devam edeceği bildirildi.

Yine bu satın alma kapsamında, Raleigh, Şangay, Şenzen ve Taipei gibi büyük merkezler de dahil olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 7500 IBM çalışanının artık Lenovo’ya geçmesi bekleniyor.

Lenovo Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing satın almayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, karlı büyümemize katkı sağlayacağı gibi, PC+ stratejimizi geliştirecek işlere yatırım yapmak için ne kadar istekli olduğumuzu gösteriyor” dedi. Yuanqing ayrıca, “Doğru strateji, iyi yönetim, inovasyon tutkumuz ve sektör liderliği hedefimizle, bu yeni girdiğimiz alanda da kısa sürede büyüyeceğimizi öngörüyoruz” diye ekledi.

IBM Yazılım ve Sistemler Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Miller ise, “Bu stratejik satın almanın, büyük veri ve bulut hizmetleri gibi işimizin stratejik önem taşıyan noktalarına yeni değerler kazandıracağına inanıyoruz. IBM yenilik ve dönüşümde ne kadar etkin bir şirket olduğunu kanıtladı; bu sürecin ardından sistem ve yazılım inovasyonlarına odaklanarak, büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu