Temizlik Robotları ABD’de okula dönüş sürecini iyileştiriyor

Yeni nesil sterilizasyon robotlarını kullanacak Attleboro bölgesindeki pilot bir okul, öğrencilerin dönüş sürecini güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Eğitim, dünyanın birçok bölgesinde pandemi öncesine benzer koşullarda yani yüz yüze olacak şekilde devam etmenin yollarını arıyor. Bu amaçla teknolojiyi seferber eden ABD’nin Attleboro bölgesindeki pilot bir okul, yeni nesil sterilizasyon robotlarını kullanıyor. Eyalete bağlı okullarda kullanılacak robotların, öğrencilerin dönüş sürecini çok daha güvenli hale getirmesi hedefleniyor.

Mikrop ve virüslerin %99.9’u temizleniyor

Okullar adına konuşan Mark Furtado, “Elimizde 10 adet temizlik robotu bulunuyor. Bu robotlar son derece yüksek teknoloji ile donatılmış durumdalar. Bir robot, 3 dakika içerisinde yaklaşık 75 metrekareyi temizleyebiliyor.” diyor.

Ultraviyole ışını kullanan robotlar yüzeye ve havaya tutunan mikrop, virüs ve bakterileri hızlıca etkisiz hale getirebiliyor. Furtado, “Robotlar, görev yaptıkları alanda bulunan patojenlerin %99.9’unu etkisiz hale getirebiliyor.” diyor. Bazı yetkililer sterilizasyon robotlarının eğitim alanında henüz tam anlamıyla denenmediğini ileri sürse de Furtado bu görüşe katılmıyor: “Benzer bir teknolojiyi zaten yaklaşık 20 yıldır hastenelerde kullanıyoruz. Bana kalırsa pandemiyi geride bıraktığımız günlerde bile robotlarımız okullarda görev yapmaya devam edecek. Çünkü her sene farklı tür bir grip veya MRSA ile baş etmek zorunda kalıyoruz.”

Furtado öğrencilerin robotlara şimdiden büyük ilgi duyduğunu söylüyor: “Bazı öğrenciler için robotlar okula dönüş bahanesi oldu!”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu