Terranova Security, kuruluşların kullanıcı risk puanlarını hesaplıyor

Cyber Hero Score isimli puanlama sistemiyle bireyler, kullanıcı profilleri, ekipler, departmanlar, ülkeler ve iş birimleri için güvenlik skoru belirlenecek.

Terranova isimli siber güvenlik şirketi Cyber Hero Score isimli bir puanlama sistemi geliştirdi. Buna göre bireyler, kullanıcı profilleri, ekipler, departmanlar, ülkeler ve iş birimleri için güvenlik skoru belirlenecek. Bu bilgi aynı zamanda, kuruluşların gerçek son kullanıcı davranışlarına ve zaman içindeki ilerlemeye dayalı olarak uyarlanmış siber farkındalık eğitim kampanyaları oluşturmasını kolaylaştıracak.

Kurs katılım ve tamamlama oranı, kimlik avı simülasyon sonuçları ve zaman içindeki davranış değişikliği performansı gibi güvenlik bilinci eğitimi metrikleri de dikkate alınıyor. Kuruluşlar, risk ve güvenlik farkındalığı düzeylerini doğru bir şekilde değerlendirerek, yüksek riskli kullanıcıları veya profilleri hızlı bir şekilde belirleyebilir, belirli davranış değişikliği alanlarını saptayabilir ve ortaya çıkan eğitim kampanyalarını bu benzersiz gerçeklere uyacak şekilde kişiselleştirebilir. Sonuç olarak, kuruluşlar insan risk faktörünü önemli ölçüde azaltabilir.

Yazar ve Terranova Security CEO’su Lise Lapointe yeni sistem hakkında “Siber Kahraman Puanımız, güvenlik bilinci eğitimi pazarında ezber bozan bir şey. Kişiselleştirilmiş risk puanlamasını, bir kullanıcı veya profilin benzersiz bilgi ve risk düzeylerine doğrudan bağlı otomatik, riske dayalı kampanyalarla birleştirmek, kuruluşlara farkındalık eğitimlerinde daha fazla esneklik sağlar.” dedi. Lapointe’ne göre, öğrenme yollarını ve eğitim kampanyalarını belirli doğru son kullanıcı davranışlarını hedefleyecek şekilde uyarlayarak siber farkındalığa sahip bir kültürü teşvik etmek mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu