Tesla, 200.000 aracı geri çağırıyor! Peki neden?

Geri çağırma, 2023 model yılından bazı Model Y, Model S ve Model X araçlarını kapsıyor.

Tesla, geri görüş kamerasındaki bir arıza nedeniyle ABD’de 200.000 aracı geri çağırıyor. Arabalar geri viteste iken kameraların devreye girmemesiyle ilgili raporlar vardı ki bu, kameraların asıl amacı göz önüne alındığında önemli bir güvenlik sorununu teşkil ediyor. Tesla bu sorunla potansiyel olarak ilgili 81 garanti talebini işleme aldı.

Geri çağırma, 2023 model yılından bazı Model Y, Model S ve Model X araçlarını kapsıyor. Tesla, 2023’te 1.8 milyon araç teslim ettiğini belirtiyor, dolayısıyla bu geri çağırma şirketin yıllık üretiminin yüzde 10’dan fazlasını oluşturuyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) konu hakkında bir açıklama yaptı ve sorunun bir yazılım sorunu nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Tesla, 200.000 aracı geri çağırıyor! Peki neden?
Tesla, 200.000 aracı geri çağırıyor! Peki neden?

Bu bağlamda, geri çağrılan tüm araçlar Tesla’nın “Tam Otonom Sürüş” bilgisayarı 4.0’ı içeriyor ve 2023.44.30’dan 2023.44.30.6’ya veya 2023.44.100 yazılım sürümünü çalıştırıyor. Tesla sahipleri hangi yazılım sürümlerini çalıştırdıklarını kontrol edebilirler. Şirket sorunu çözmek için hava yoluyla (OTA) bir yazılım güncellemesi yayınladı.

Tesla, sorunu Aralık ayında fark etti ve 12 Ocak’ta bir geri çağırma kararı aldı. Müşteriler, soruna ilişkin bir mektupla 22 Mart’a kadar bilgilendirilecekler. Şirket, arızayla ilişkili herhangi bir kaza, yaralanma veya ölümün farkında olmadığını belirtiyor.

Bu son geri çağırma, Tesla’nın Otomatik Pilot gelişmiş sürücü yardım sistemiyle ilgili ciddi güvenlik sorunları nedeniyle iki milyondan fazla aracı geri çağırmasından sadece altı hafta sonra geliyor. Bu da bir OTA yazılım güncellemesi ile giderildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu