Tesla artık trafiğe karşı daha duyarlı!

Son geliştirmeler sayesinde artık araçlar yol esnasında karşılaşılan trafik levhalarına karşı daha duyarlı hale getirildi.

Otonom sürüş konusunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu alana büyük yatırım yapan Tesla, henüz ABD’deki eyalet sistemlerinden kaynaklı karmaşık hukuki sorunları tam anlamıyla çözemese de başarılı bulunan formülünü geliştirmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi şu an otonom sürüş önündeki en büyük engellerden biri olası kaza veya sorunda yargı sisteminin nasıl işleneceği. Ancak Tesla boşluk bırakmadan genel geçer bir sürüş deneyimi geliştirmek için gaza basmış durumda.

Trafik levhalarına daha duyarlı sistem

Tesla otonom sistemininde daha çok uydu ve internete bağlıydı. Ancak son geliştirmeler sayesinde artık araçlar yol esnasında karşılaşılan trafik levhalarına karşı daha duyarlı hale getirildi. ABD’deki testlerde trafik ışıkları başta olmak üzere azami sürat levhaları doğrultusunda otomobil hızını daha doğal şekilde ayarlayabiliyor. Bu teknoloji sayesinde örneğin bir bisikletçinin eliyle verdiği sağa veya sola dönme sinyalleri ya da otostop çeken bir kişi de algılanabiliyor.

Elbette Tesla hiçbir zaman, biraz da yukarıda bahsettiğimiz yasal durum nedeniyle, insansız sürüş diye bir iddiada bulunmadı. Yine de otostop çeken biri tespit edildiğinde sürücüye tercih yapılma hakkı verilecek. Yeni ve güncellenen otonom sürüş yazılımı araçlara yakında gelecek. Doğruyu söylemek gerekirse biz “Otomobile güncelleme geldi” sözünü hâlâ yadırgıyoruz. Peki, ya siz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu