Tesla, kendi kendine sürüş betasındaki kullanıcı sayısını açıkladı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Tam Kendi Kendine Sürüş servisinin beta programına katılan kullanıcı sayısını açıkladı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, tam kendi kendine sürüş beta sürümüne katılan kişilerin sayısını açıkladı. Tesla’nın açıklamasına göre, şirketin araçlarında bulunan tam kendi kendine sürüş betasına 160.000 müşteri katılmış durumda.

Tesla’nın Otopilot Betasına 160.000 Müşteri Katıldı

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şirketin önemli bir yeniliği olan otonom sürüş beta programına katılan kullanıcı sayısını açıkladı. Tesla’nın otopilot direktörü Ashok Elluswamy, Tesla’nın AI gününde şirketin Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) yazılımının nasıl geliştiği hakkında açıklamalarda bulundu. Elluswamy açıklamasında, şirketin otonom sürüş betasına katılan kullanıcı sayısının geçtiğimiz yıl 2.000 olduğunu ve bu yıl beta programına katılan kullanıcıların sayısının ise 160.000 olduğunu duyurdu. 

Tesla toplamda FSD’nin 35 yazılım sürümü olduğunu açıkladı. Sunumun sonunda gerçekleştirilen bir Soru – Cevap bölümüne katılan Elon Musk, teknolojinin bu yılın sonuna kadar dünya genelinde kullanıma hazır olacağına dair başka bir tahminde bulundu. 

Tesla’nın Otopilot hareket planlaması teknik lideri Paris Jain, FSD’nin belirli etkileşimlerde nasıl geliştiğini ve “insan benzeri” kararlar alabildiğini belirtti. Şirket tarafından yapılan sunumda örnek olarak bir Tesla aracının kavşağa sola dönüş yaptığında, karşıdan karşıya geçen insanlar gibi engeller karşısında, bu engellere takılmadan farklı bir rotada güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor. 

Her Tesla’nın FSD’nin kullandığı modelleri oluşturmak için veri kümeleri sağlayabileceği biliniyor ve Tesla’nın mühendislik yöneticisi Phil Duan’a göre, şimdi Tesla bu verilerden ayrıntılı üç boyutlu yapılar oluşturmaya ve işlemeye başlayacak. Tesla araçları ayrıca, gece, sis ve yağmur gibi farklı çevresel durumlarda da karar vermeyi iyileştirmiş durumda. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu