Tesla’nın yeni Optimus robotu, yumurtayı kırmadan tutabiliyor!

Optimus'un ikinci nesli, daha şık bir tasarıma sahip ve Tesla, robotun ağırlığını 10 kilogram azaltarak işlevselliğinden ödün vermeden tasarladı.

Tesla’nın robot teknolojisi alanındaki en son gelişmeleri, ikinci nesil Optimus robotuyla ön plana çıkıyor. Bu yeni robot modeli, önceki versiyonlarına göre daha fazla beceri ve zarafet gösteriyor. Tesla tarafından tasarlanan aktüatörler ve sensörler sayesinde, Optimus artık daha zarif hareket edebiliyor. Robotun boyun kısmı iki derece özgürlükle hareket edebiliyor ve insan ayaklarının geometrisini taklit ederek %30 daha hızlı yürüyebiliyor​​.

Optimus’un ikinci nesli, daha şık bir tasarıma sahip ve Tesla, robotun ağırlığını 10 kilogram azaltarak işlevselliğinden ödün vermeden tasarladı. Bu modelin dengesi ve tüm vücut kontrolü geliştirilmiş durumda. Robot, videoda görüldüğü üzere çömelip tekrar kalkabiliyor. En büyük iyileştirmelerden biri ellerde yapılmış; bunlar şimdi 11 derece özgürlük sunuyor ve daha hızlı hareket edebiliyorlar. Optimus, bir yumurtayı alıp kırmadan nazikçe yerine bırakabilecek kadar hassas hareket edebiliyor​​.

Ancak bu mekanik gelişmeler, Tesla’nın robotu gerçek dünyada kullanılabilir hale getirmek için attığı adımların sadece bir parçası. Şirket, Optimus’u güvenli ve bağımsız bir şekilde çalışabilen, tehlikeli, tekrarlayan veya sıkıcı görevleri yerine getirebilen “genel amaçlı, iki ayaklı, insansı robot” olarak tasarlamayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için güçlü bir yapay zeka gerekiyor. Tesla’nın otomobillerindeki AI özellikleriyle ilgili yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında, bu hedefe ulaşmanın yıllar alabileceği belirtiliyor. Aslında, şirket ABD’de sattığı neredeyse tüm araçları, Otomatik Pilot sistemindeki sorunları gidermek için geri çağırdı​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu