TikTok ve Rus yazılımları ABD’de kısmen yasaklanıyor

ABD; TikTok, WeChat ve Kaspersky gibi Çin ve Rus ürün ve platformlarının kullanımını yasaklayan bir acil durum yönergesi yayınladı.

ABD’nin Maryland eyaleti, Çin’in devlet destekli bilgisayar korsanlarının ABD’de milyonlarca COVID-19 yardım fonunu çaldığı iddia edilen raporların ardından, kurumların TikTok ile diğer Çin ve Rus platformlarını kullanmasını yasakladı. Maryland valisi Larry Hogan, sosyal medya uygulaması TikTok, mesaj uygulaması WeChat ve Rusya’nın Kaspersky siber güvenlik yazılımı dahil olmak üzere Çin ve Rus ürün ve platformlarının kullanımını yasaklayan bir acil durum yönergesi yayınladı.

Güvenlik açıkları ulusal tehdit oluşturuyor

Valilik, bu ürün ve platformların devlet için “kabul edilemez düzeyde siber güvenlik riski oluşturduğunu” belirterek, bunların siber casusluk ve devlet kurumlarının gözetlenmesi veya hassas kişisel bilgilerin uygunsuz şekilde toplanmasıyla ilgili olabileceğini de sözlerine ekledi. Hogan yaptığı açıklamada, “Kişisel güvenliğimiz ve ulusal güvenliğimiz için günlük hayatımızı destekleyen siber güvenlik açıklarından daha büyük bir tehdit olamaz. Amerika’nın siber başkenti olarak Maryland, siber güvenlik tehditlerine hazırlanmak ve bunları ele almak için cesur ve kararlı adımlar attı. Sistemlerimizi daha fazla korumak için, bizi zayıflatmaya ve bölmeye çalışan yabancı aktörlere ve örgütlere karşı bu acil durum yönergesini yayınlıyoruz.” dedi.

Yönergeye TikTok dışında, Huawei Technologies, ZTE Corp, Tencent QQ, QQ Wallet, WeChat, Alibaba ürünleri, AliPay ve Kaspersky dahil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu