Toshiba TV’lerin marka hakkı artık Vestel’in!

Vestel, Almanya’nın Berlin şehrindeki Tüketici Elektroniği Fuarı IFA’da yeni ürünlerini tanıttı. Özellikle Endüstri 4.0’ın vurgulandığı Vestel standında, rekortmen ürünler de dikkat çekti. Şirketin öncelikli sürprizi ise Toshiba ile gerçekleştirdiği işbirliği oldu.

Derya COŞKUN SAYIN/BERLİN

Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı IFA, bugün itibariyle kapılarını açıyor. 2-7 Eylül tarihleri arasında devam edecek fuarda, bu yıl yaklaşık 250 bin ziyaretçi konuk edilirken, bin 600 firmanın da standı yer alıyor.

Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleşen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı IFA’da Vestel de yeni ürünlerini tanıttı. 730 yeni ürününün sergilendiği Vestel standında, robot şovlar ile Endüstri 4.0’ın Vestel için önemi vurgulanırken, rekortmen ürünlerden sanal gerçeklik gözlüğüne kadar önemli cihazlar da ziyaretçilerle buluştu.

Vestel standında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 26 yıldır IFA’da olduklarını söyleyerek, Vestel’i en iyi ifade eden fuarın IFA olduğunu belirtti. Önemli bir işbirliğini de duyuran Erdoğan, “Yaptığımız anlaşma ile Toshiba’yı da markamızın içine dâhil ettik. Toshiba’nın marka ve teknoloji mirası ile Vestel’in engin altyapısı, destek ağı ve güçlü perakende ilişkileri birleşince ortaya doğal bir uyum çıkıyor. Hedefimiz Toshiba’nın pazar payını yüzde 5’in üzerine çıkarmak. Vestel olarak hali hazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma, bizi daha da yükseğe taşıyacak” dedi. İmzalanan anlaşmayla Vestel, Toshiba için Avrupa’da yeni bir yapılanma ve organizasyon oluşturarak, Toshiba markalı TV’lerin Avrupa pazarında üretim, satış, pazarlama ve tedarik zinciri faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Endüstri 4.0 dönüşümünü Türkiye’de ilk gerçekleştiren fabrika Vestel City olacak

Bunun yanında, Endüstri 4.0’ın da kendileri için önemine değinen Turan Erdoğan, “Endüstri 4.0 dönüşümü bugün üretim yapan bütün sektörler için rekabette kalabilmek için temel şart olarak karşımıza çıkıyor. Vestel olarak Endüstri 4.0’a geçiş için iki yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ciddi yatırımlarda bulunduğumuz bu dönüşümün gerçekleşmesi ile inovasyon ve teknoloji adaptasyonu hızlanacak. Fabrikamızın akıllanması ile uçtan uca süreçlerin birbirleriyle daha da bağlantılı hale gelmesi, üretim hatlarının daha çevik ve uyumlu çalışmasını sağlayacak. Yapılan araştırmalarda beyaz eşya sektöründe Endüstri 4.0 dönüşümü ile ciddi bir verimlilik artışı bekleniyor. Bu da piyasaya daha katma değeri yüksek ürünler sunup, küresel çapta rekabet gücümüzü artıracağımız anlamına geliyor. Bu dönüşümü Türkiye’de gerçekleştiren ilk fabrika Vestel City olacak” diye konuştu.

Vestel Venus V4 Barselona’da tanıtılacak

Vestel’in elektronikten beyaz eşyaya kadar birçok akıllı ev-şehir sistemleri tasarladığını kaydeden Erdoğan, şirketin akıllı ev sistemlerinin ihracatına yönelik çalışmalarını artıracağını kaydetti.  Venus’un ihracat ağının genişlediğine de dikkat çeken Erdoğan, Türkmenistan, Ürdün, Lübnan, Kıbrıs, Irak, Gürcistan, Nahcivan, Azerbaycan gibi ülkelere ihracatın başladığını, İngiltere, Avusturya ve Arnavutluk’tan ise ilk siparişlerin alındığını söyledi. Erdoğan, ihracat yaptıkları ülke sayısını 152’ye çıkarıp yüzde 24 büyüme yakalayan bir şirket olduklarını da ekledi.

Öte yandan; Vestel Venus V4’ün Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağı belirtilirken, Vestel’in Sanal Gerçeklik Gözlüğü Vestel VR’ın  da 99 TL’lik fiyatıyla tüketiciyle buluştuğu  kaydedildi.

Görme engellilere özel ürünler

Vestel’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdiği ‘Erişilebilirlik Projesi’ kapsamında; beyaz eşya ürün gamındaki modellerin üzerine yerleştirilebilecek, Braille alfabesi ile hazırlanmış servis kitleri ile ürünler görme engelliler için erişilebilir hale getirildi. Türkiye’de ilk defa kullanıcı ile buluşacak olan bu hizmet için 10 Eylül’de hayata geçecek. Bu tarih itibariyle tüketicinin Vestel müşteri hizmetlerini arayıp talepte bulunması yeterli olacak. Müşteri talebi sonrasında servis kitleri tüketicilerin evlerindeki Vestel ürünlerine ücretsiz olarak eklenebilecek. Venus’ün V3 5040 modeli ve Vestel televizyonlar da erişilebilir modu kapsamında sesli komut/ kontrol ve sesli geri bildirim mobil uygulaması ile kontrol edilebiliyor. Vestel’in akıllı evlerinde ise erişebilirlik modunun aktif edilmesi yeterli oluyor.

 

Vestel-OLED-TV-cw

Vestel-Pyrojet-cw-ifa-2016

 

Vestel rekortmen ürünlerini IFA’da sergiledi

Vestel, bu yıl IFA’da yine ilklerini ve rekortmen ürünlerini sergiledi. Vestel, A+++ enerji sınıfından yüzde 70 daha az enerji tüketen ve yıllık enerji tüketimi değeri en düşük seviyede olan dünya rekortmeni çamaşır makinelerini IFA’da sergilerken, en sessiz çamaşır makinesini de IFA’da görücüye çıktı. Bunun yanında, Vestel ilk A+++ 4 kapılı buzdolabını üretti. French Door segmentindeki ilk A+++ ürün olan buzdolabı sahip olduğu akıllı yazılım sayesinde A+++ ürünlerden yüzde 30 daha az enerji harcıyor. Vestel NYSA Bulaşık Makinesi de IFA’da sergilenen bir diğer ürün oldu.  Ion-Tech teknolojisine sahip bu makineler, çalışmıyor konumunda iken içeriye gönderilen negatif iyonlar ile kötü kokuları yok edip, havasız bir ortam oluşmasını engelliyor. Vestel, Ready Cook Ankastre Fırın serisi için de birçok ayrıcalıklı özellik geliştirdi. Ready Cook; sessiz çalışma teknolojisiyle en sessiz ankastre fırın olma rekorunu elinde tutacak şekilde lanse ediliyor. Bütün bunların yanı sıra Vestel, ilk yerli üretim OLED TV’yi IFA’da katılımcılar ile buluşturdu.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu