Türk Telekom yöneticileri gözaltında!

TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü Akdemir ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Şahin gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü Erkan Akdemir ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Akdemir ve Şahin’i gözaltına aldı.

Erkan Akdemir ve Coşkun Şahin’in emniyetteki işlemleri sürüyor.

Erkan Akdemir Kimdir?

TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü

Avea Genel Müdürü

Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Erkan Akdemir, ABD’deki Colorado Üniversitesi’nde telekom alanında yüksek lisans yapmıştır. Avea’ya katılmadan önce Cisco Systems’in Genel Müdürlüğü görevini yürüten Akdemir, bu görevinden önce Kablo Net’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, daha önce ise Eurasiasat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmüştür. 2002 yılından özelleştirme sonrasına kadar geçen dönemde Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli çalışmalar gerçekleştiren Akdemir, daha önceki dönemde Telekomünikasyon Kurumu Kurul üyesi, DPT Müsteşarı Danışmanı, DPT’de Telekomünikasyon Uzmanı olarak çalışmıştır. Türk Standartları Enstitüsü ve Enka’da çeşitli görevler üstlenen Akdemir, Haziran 2009’dan bu yana Avea CEO’su, 30 Aralık 2014 tarihinden bu yana da TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

 

Dr. Coşkun Şahin Kimdir?

Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı

Dr. Coşkun Şahin, 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve aynı bölümde 1990 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında da kontrol ve bilgisayar mühendisliği doktorasını tamamlamıştır. 1991-1997 yılları arasında TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsü’nde görev yapan Şahin; otomasyon, savunma sanayii ve tüketici elektroniği sektörlerinde araştırma ve teknik yöneticilik görevlerinden sonra 2001 yılından itibaren GSM sektöründe çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2009 yılından itibaren Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Coşkun Şahin, 30 Nisan 2014 tarihinde Türk Telekom ve Avea’nın Teknoloji, Network ve Operasyon organizasyonlarının liderliğini yapmak üzere Türk Telekom Teknoloji Başkanı görevine getirilmiş olup Eylül 2014’te TTNET de sorumluluğu kapsamına dahil edilmiştir. Çok sayıda uluslararası bilimsel ve teknik bildirisi, teknik raporları ve elektronik ve haberleşme konularında 7 adet patenti bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu