Türkiye’nin enerji faturasında 29 milyon TL tasarruf

Turkcell altyapı ve iş süreçlerinde çevre dostu çözümleri kullanarak 2015 yılında, yaklaşık 105 milyon kilovat saat ve Türkiye’nin enerji faturasında 29 milyon TL tasarruf sağladı.

Turkcell, hem çevre korumasına hem de Türkiye’nin enerji faturasının azaltılmasına katkı sağlıyor. 2015 yılı boyunca uygulanan verimlilik ve tasarruf çözümleri sayesinde 105 milyon kilovat saate yakın enerji tasarrufu sağlandı. Ortaya çıkan tasarruf miktarı ise 29 milyon TL oldu.

Bu tasarrufla çevreye yaklaşık 62 bin 950 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştirilirken, ortaya çıkan enerji tasarrufunun miktarı ise 38 bin 858 hanenin bir yıllık toplam elektrik tüketimi seviyesine ulaştı. Turkcell ayrıca, bir yılda yaptığı toplam karbondioksit azaltımıyla, 101 bin adet yetişkin kızılçam ağacının yaptığına eşit oranda karbondioksit azaltımı yapmış oldu.

Plazalarda 5 milyon kilovat saatlik enerji tasarrufu

Turkcell ayrıca hibrit iletişim ünitelerinin yanı sıra elektrik şebekesinin ulaşamadığı 26 noktaya kurduğu güneş panelleri ve rüzgâr tribünleriyle çalışan iletişim üniteleriyle de enerji tasarrufuna katkı sağladı.  Turkcell, binalarındaki elektrik ve mekanik sistemlerde de enerji tasarrufu çalışmalarını sürdürdü. Bu sayede de 2015’de bin 850 hanenin yıllık enerji tüketimine karşılık gelen 5 milyon kilovat saat enerji tasarrufu sağlandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu