TÜSİAD ve Bilkent Üniversitesi'nden dijital dönüşüme katkı

TÜSİAD, Bilkent Üniversitesi ile “Bilgi Toplumuna Dönüşüm” için güç birliği yaptı.
TÜSİAD ve Bilkent Üniversitesi, ülkemizde bilgi toplumuna dönüşüm çabalarına güçlerini birleştirerek daha kuvvetli şekilde destek olmak amacıyla “Bilgi Toplumu Forumu”nu (BTF) kurdu. Forum, çalışma programında öncelikle “büyük veri” (big data) konusuna odaklanacak. Günümüzde üretim artık sadece sermaye ve insan gücü ile değil, teknolojinin gelişimiyle birlikte birçok kaynaktan toplanan veya üretilen veriyi işleyip bilgiye ve aksiyona dönüştürerek de mümkün olmaktadır. Bu nedenle büyük veri kavramı hemen her sektörde büyük önem kazanmaktadır. Bilgi Toplumu Forumu öncelikle, verinin toplanması, işlenmesi ve değerli bilgiye dönüştürülmesinin barındırdığı zorluklar ve fırsatları ele alacak.

 “Çağımızın hammaddesi bilgi”

Bilkent Üniversitesi – TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu’nun kuruluşunu değerlendiren Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar şunları ifade etti: “Ülkemizin küresel ekonomide hedeflediği yere ulaşabilmesi için her alanda daha rekabetçi, daha yenilikçi, katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapıyı inşa etmesi gerekmektedir. Çağımızın hammaddesi ise artık bilgi’dir. Bilgi tabanlı bir ekonominin dinamikleri oldukça kapsamlıdır. Eğitim sisteminden iş yaşamına, sağlık hizmetinin sunulmasından ulaşım hizmetlerine ve hatta şehirlerin daha akıllı tasarlanmasına kadar çok boyutlu, çok katmanlı bir yapıdan bahsediyoruz. Bu dönüşümü sağlamaya çalışan Kalkınma Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çabalarına bugün kuruluşunu yaptığımız Bilgi Toplumu Forumu ile destek vermek istiyoruz.”

“Hayallerine sınır tanımayanlar başarılı olacak”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran–Symes Forum çalışmaları ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Teknolojinin yeni dünyasında ancak hayallerine sınır tanımayanlar başarılı olacak. Hızla değişen daha akıllı dünyanın bizi getirdiği noktayı iş dünyasının, kamu sektörünün ve tüm kamuoyunun çok yakından takip etmesi gerekiyor. Bu çabaya anlamlı bir katkı sunmak için Bilkent Üniversitesi ile birlikte Bilgi Toplumu Forumu’nu kurduk. Bilkent Üniversitesi’nin kendi alanındaki önemli birikimi yardımıyla dünyadaki dijital gündemi yakından izleyeceğiz. Ülkemizin bilgi toplumuna dönüşümü için çalışmalar yaparak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız.
İş dünyamızın her anlamda daha verimli olması için biriken büyük verinin daha anlamlı işlenmesi gerekiyor. Bilgi Toplumu Forumu öncelikle bu konuya eğilerek, iş dünyasının rekabet gücünü artırmaya katkıda bulunacak. Forum’un özellikle genç girişimcilerin ve akademisyenlerin yeni gelişmeler ve eğilimler konusunda başvurabilecekleri bir kaynak olmasını hedefliyoruz.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu