Twitter Blue’dan videolarla ilgili yeni gelişme!

Yeni güncellemeye göre kullanıcılar, Twitter Blue sayfasından 60 dakikalık videoları sorunsuzca yükleyebilecekler.

Elon Musk Twitter’ı satın almasından bu yana çok sayıda gelişmeyle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de Twitter Blue’dan geliyor. Artık Twitter Blue kullanıcıları 60 dakikalık video paylaşımı yapabilecek.

Elon Musk, platformu yaratıcılar için daha da çekici bir hale getirebilmek için yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Uzun zaman önce sözünü verdiği çalışmaları sonunda başarıyla karşımıza getiriyor. Bu güncellemeye göre kullanıcılar Twitter Blue sayfasından 60 dakikalık videoları sorunsuzca yükleyebilecekler. Ayrıca yüklenen videolar, 2 GB dosya boyutunda olabilecek. Bu da oldukça yüksek bir kapasite.

Yapılan bu değişiklik ise Twitter Blue aboneleri için hala belli bir sınırı koruyor. Bu sınır ise; 1080p çözünürlükte ve 512 MB dosya boyutu limitiyle karşımıza çıkıyor. Eğer iOS ya da Android’den yükleme yapıyorsanız mutlaka bu sınırlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Bunlara ek olarak Twitter dağıtımında video kalitesi değiştirmek için planlamalar yaptıklarından bahsediyor. Ayrıca Twitter bir yandan da platforma yüklenen bütün dosyalar için en yüksek video kalitesini korumaya da çalışıyor. Orijinal video, sistem tarafından gerektiğinde değiştirilebilir. Bununla ilgili bilgiyi de veriyorlar.

Eğer daha uzun videolar yüklemek istiyorsanız da takibi zor olacağı için sistem açısından sıkıntı yaratabilir. Yani Twitter, böyle bir durumda siber suçlarla mücadele konusunda zorluk yaşayabilir.

Aynı zamanda kullanıcılar, filmlerin bile bütün bölümlerini rahatça yayınlama hakkına sahip ve sosyal ağın otomatik sistemleri, gerektiğinde onları da hızlı bir şekilde kaldırabilmeli.

Geçtiğimiz aylarda, Twitter’ın telif hakkı sistemleri bir süreliğine durdurulmuştu. Bu durumda bile kullanıcılar filmleri parça parça da olsa yine de yüklediler. 60 dakikalık video sınırı ise siber suçlar söz konusu olduğunda onların hemen kendilerini belli etmesini sağlıyor.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu