Ücretsiz Windows 10 güncellemesi Microsoft’a yaramadı!

Şirketin kaydettiği Ağustos ayına ait ilk veriler bu ay ki kazancın son iki ayın neredeyse 1/3’üne eşit olacağını gösteriyor.

Beklendiği gibi Microsoft’un geçen yıl müşterilerine sunduğu ücretsiz Windows 10 güncelleme uygulamasının sonlanmasıyla birlikte Windows 10 kullanım oranı düştü.

StatCounter’ın analizlerine göre Windows 10 haftalık gelirlerde yüzdelik puanı Ağustos’un ilk iki haftasında sırayla 0.13 ve 0.15 olarak kayda geçti. Bu rakamlar ise Windows 10 hisselerinin düştüğü Nisan ve Temmuz ayları hariç yılın en düşük artış oranlarına karşılık geliyor. StatCounter, işletim sisteminin güncel kullanıcı sayısının aksine çevrimiçi aktivitenin bir göstergesi olan kullanım oranını ölçüyor.  Ağustos ayının geri kalanı ayın ilk yarısı gibi geçerse Windows 10 Ağustos ayı kazancı Temmuz ayının 1/3’ü, Haziran ayının ise çeyreği kadar kazanç sağlamış olacak.

Ücretsiz  güncelleme süresinin dolması, lisans anlaşması olmayan ve Windows 10 kullanmak isteyen tüketicilerin 110, şirketlerin ise 220 dolar ödeyeceği anlamına geliyor.

Ücretsiz güncellemenin sona ermesiyle bu güncelleme Windows 7’den geçecek olan şirketlerden ve Windows 10 yüklü bilgisayarları satın alan tüketiciler ve işletmelerden sağlanacak. Kısa vadede başka bir hiçbir faktör buna yardımcı olmayacak.

windows-10-growt-cw
Microsoft’un ücretsiz Windows 10 güncellemesini sonlandırmasından ilk iki hafta sonra büyüme dramatik bir şekilde aşağı düştü.

Bazı şirketler amatör olarak da olsa Windows 10’u kullanmaya başladı ancak büyük çoğunluğu  cihazlarını bu işletim sistemine çevirmeye daha henüz başladı. Tam anlamıyla geçişlerin bu yılın son çeyreğinde de başlanması beklenmiyor. Hatta 2017 ve 2018’de bile kullanım oranı tavan yapmayacak. Bu sürede donanımını yükseltmeyi erteleyen tüketiciler ve bütçelerini yükseltmek için önümüzdeki seneyi bekleyen şirketlerle birlikte yeni bilgisayar sevkiyatı tarihi düşüşte kalmaya devam edecek.

Microsoft’un Windows 10’la ile ilgili son verdiği bilgiye göre dünya üzerinde İşletim Sistemini çalıştıran 350 milyon cihaz var.  Büyüme yavaşlamış olmasına rağmen Microsoft bu sayıyı güncelleyeceğini taahhüt ediyor. Ayrıca şirketin CEO’su Satya Nadella, Windows 10’u aktif çalıştıran cihazların sayısını aylık raporlarla sunacaklarının bilgisini vermişti.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu