Ukrayna siber şefinden, Las Vegas’taki hacker toplantısına sürpriz ziyaret

Ukrayna'nın üst düzey siber yetkilisi, başkent Kiev'den Las Vegas'taki siber güvenlik uzmanlarıyla görüştü.

Ukrayna’nın üst düzey siber yetkilisi, başkent Kiev’den Las Vegas’taki bir altın kumarhaneye iki günlük bir gezinin ardından siber güvenlik uzmanlarıyla görüştü. Ukrayna Devlet Özel İletişim Servisi Başkan Yardımcısı Victor Zhora, habersiz ziyareti sırasında geçtiğimiz hafta düzenlenen Black Hat kongresinde, Rusya saldırılarını takiben Ukrayna’yı vuran siber olayların sayısının üç katına çıktığını söyledi.

Emsalsiz siber zorbalık

Zhora, yıllık konferansta bir dinleyici kitlesine “Bu, belki de İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana dünya için en büyük zorluk ve zorbalık artık siber boyuta da taşındı.” dedi. Kendisi ayrıca, Ukrayna’nın Mart ayının sonundan Nisan ayının başına kadar siber uzayda bir dizi “büyük olayla” karşı karşıya kaldığını ve bunun güç akışını kontrol etmek için elektrik tesisatlarındaki ekipmanları manipüle edebilen “Industroyer2” isimli kötü amaçlı yazılımın da yer aldığını belirtti. Bilindiği üzere Rus bilgisayar korsanları, bölgesel uydu internet hizmetini çökerten bir siber saldırıyla savaşın başlangıcında Ukrayna’yı da vurdu.

Zhora’nın açıklaması Ukrayna’nın 1.600’den fazla “büyük siber olay” tespit ettiğinin altını çizdi. Microsoft, Amazon ve Google’ın verilerini Rus bombaları ve füzelerinin yol açtığı yıkımdan uzaklaştırarak Ukrayna hükumetine ücretsiz bulut bilişim hizmetleri sunduğu için teşekkürlerini sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu