Ukrayna’nın yeni kamikaze robotu tanksavar mayını taşıyor

Gnome Kamikaze, arabaların ve diğer tekerlekli araçların altından geçebilecek kadar alçak bir yapıya sahip.

Ukrayna ordusu yeni bir uzaktan kumandalı silah ile Rusya’yı tedirgin etmeyi başarıyor. Bu robot tanksavar mayın taşıyıp intihar görevlerinde kullanılabiliyor. Gnome Kamikaze olarak bilinen, mayın savaşına yeni bir boyut katıyor. Zaporizhia merkezli Ukraynalı Temerland şirketi, robotu makineli tüfek silahlı GNOM (Gnome) insansız aracının geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra geliştirdi. Gnome Kamikaze, arabaların ve diğer tekerlekli araçların altından geçebilecek kadar alçak bir yapıya sahip.

Gerilla robotu

Robot, silah olarak kargo bölmesinde aslen bir Rus silahı olan TM-62 tipi bir tanksavar mayını taşıyor. Temerland’ın CEO’su ve sahibi Eduard Trotsenko, operatörün Gnome Kamikaze’yi istediği zaman patlatması için uzaktan tetikleyebileceğini belirtiyor. Patlama, tanklara ağır hasar verecek veya araçları ters çevirecek kadar güçlü bir etkiye sahip. Trotsenko, “Kamikaze platformumuz, ultra düşük silueti nedeniyle yüksek bir kamuflaj faktörüne sahip, bu da onu, platformun tamamen görünmez olduğu için karayollarına yapılan sürpriz saldırılar için ideal kılıyor.” diyor.

Tekerlekli platformun asfalt yüzeyler kadar arazi koşullarında da başarılı olduğu görülüyor. Trotsenko, “Gnome Kamikaze, bilinen bir düşman konumuna gizlice yaklaşabilir ve artık Ukrayna kuvvetleri tarafından taktik keşif ve topçu tespitinde kullanılan dronelar ile bilgi alışverişinde bulunabilir.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu