USPS, 2026’dan itibaren elektrikli dağıtım araçları kullanacak

USPS, 2028 yılına kadar en az yüzde 75'i elektrikli modeller olacak şekilde 60 bin yeni nesil teslimat aracı satın alacak.

Birleşmiş Devletler Posta Servisi önceki planlardan önemli bir değişiklikle 2028 sonuna kadar 66 binden fazla elektrikli araç satın almayı beklediğini söyledi. Şirket, şubat ayında 5 bin tam elektrikli versiyonunu satın alacağını vurguladı. Yeni nesil teslimat aracı, ilk siparişin kalan 45 binini oluşturan gazla çalışan araçlar tercih edecek.

Şimdi şirket, 2028 yılına kadar en az yüzde 75’i elektrikli modeller olacak şekilde en az 60 bin yeni nesil teslimat aracı satın almayı hedefliyor. USPS, 2026’dan başlayarak bütün NGDV satın alımlarının elektrikli versiyonlar olmasını bekliyor. NGDV’lerin önümüzdeki yılın sonlarında teslimat rotalarında faaliyete geçmesi öngörülüyor. Buna ek olarak, 2028 yılına kadar 21 bin adet daha hazır EV satın almayı planlıyor. Genel olarak USPS, 220 binden fazla araçtan oluşan eskiyen, verimsiz ve o kadar güvenli olmayan filosunu değiştirmeye başlamak için 2028’in sonuna kadar 106 bin teslimat aracı satın almayı planlıyor. Bu, şirketin önümüzdeki altı yıl içinde yaklaşık 40 bin gazla çalışan model satın almayı beklediği anlamına geliyor.

USPS, bu araç alımları ve ilgili altyapı için 9,6 milyar dolar harcamayı bekliyor. Konuyla ilgili uzmanlar ise şunları söylüyor: “Kongre tarafından sağlanan 3 milyar dolar, teslimat filomuzu elektriklendirmek için gerekli olan ülke çapında bir altyapının uygulanmasının hızlandırılmasıyla ilişkili riski önemli ölçüde azalttı. Elektrikli araç finansmanının çoğu USPS gelirlerinden gelmeye devam edecek olsa da Kongre ve İdarenin ülkedeki en büyük elektrikli araç filosu olma potansiyeline sahip olanı inşa etmek ve satın almak için bize verdiği güvene minnettarız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu