Vodafone Cep Cüzdan'a gözden tanıma özelliği geldi

Ölçsan, EyeVerify işbirliği ile sunduğu mobilde gözden tanıma özelliğinin Vodafone Cep Cüzdan uygulamasında kullanılmaya başlandığını duyurdu.
Bu özellik sayesinde Vodafone Cep Cüzdan kullanıcıları, gözlerini sisteme tanıtarak şifre kullanmadan sisteme giriş olanağı sağlayacaklar.
Vodafone, yeni uygulamalarının detaylarıyla ilgili bilgi paylaşmadı henüz.
Ölçsan ve EyeVerify, anlaşmalarını bu yılın başlarında netleştirdiler ve aylardır ürün ve çözüm geliştirmeleri üzerinde işbirliği yapıyorlar.
Ölçsan ve EyeVerify, Türkiye ve Avrupa’da finansal hizmetler alanında Eyeprint IDTM çözümü sağlamak üzere iş ortaklığı yapmış durumda.
Mobil cihazlarda biyometri kullanımının önemli ölçüde artmasıyla bu iş ortaklığı, Ölçsan müşterilerine ve pazara,  kullanışlı, güvenli ve özel bir kimlik doğrulama getiriyor.

Farklı sektörlere yönelik göz doğrulaması

Bu işbirliği ile Ölçsan, EyeVerify’ın Eyeprint ID’si için Türkiye’de münhasır temsilcisi ve distribütörü, Avrupa ve hizmet verdiği diğer pazarlarda ise yetkili temsilcisi ve distribütörü konumuna geldi.  Ölçsan biyometri ve ilgili alanlardaki engin tecrübesini kullanarak Eyeprint kimlik doğrulamasını, bir çok sektör ve kullanım şekli için pazarlayacak.
EyeVerify CEO’su Toby Rush; “Hem iş hem de teknik açıdan Ölçsan’ın müşterilerine biyometrik çözümler sunmaktan ve Ölçsan ile iş ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Onların birçok dikey pazar içinde kendi uzmanlık alanlarındaki tecrübesi, Eyeprint ID için pazar kabulünün oluşturulmasında çok değerli olacaktır” dedi.
Ölçsan CEO’su Burak Sondal ise konuyla ilgili, “EyeVerify patentli Eyeprint ID teknolojisi ile çalışmak bizim için çok kolaydı. EyeVerify ile birlikte, mobil alanlarda biyometri çözümlerimizi geliştirmeye ve müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmaya devam etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu