Vodafone, Spotify ile işbirliğini Türkiye'ye taşıdı

Vodafone, daha önce Avrupa’da bazı ülkelerde başlattığı Spotify ile işbirliğini Türkiye’ye taşıdı. Bu işbirliğine göre Vodafone Türkiye’nin gençlere yönelik oluşturduğu FreeZone’daki Esnek Tarife’yi kullanan kişiler Spotify Premium üyeliğinden ücretsiz bir şekilde yararlanacak.
Spotify ile yaptıkları işbirliğini “Yılın Müzik Olayı” olarak tanımladıklarını söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Vodafone Türkiye olarak, Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme hedefiyle çalışıyoruz. Bu dönüşümü gerçekleştirmenin anahtarının, bireylerin günlük yaşamında ve kurumların işleyişinde bir dönüşüm gerçekleştirmekte yattığına inanıyoruz. Artan akıllı telefon penetrasyonu ve mobil data kullanımı ile hızlanan bu dönüşümün bir sonraki adımı, tüketilebilir içerik çözümleri sunmak olacak. Biz de bu doğrultuda alanında lider içerik sağlayıcılarla iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Bugün Türkiye’de müziğin dijitalleşmesi amacıyla büyük bir iş birliğini hayata geçiriyoruz. Dünyada pek çok başka endüstride olduğu gibi, müzik endüstrisinin de dijitalleştiğini görüyoruz. Bugün müzik gelirlerinin yüzde 39’luk kısmını dijital formatlar oluşturuyor. Kesintisiz online müzik platformlarının aldığı pay da her geçen gün artıyor. Biz de dünyanın önde gelen online müzik platformu Spotify ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile abonelerimize Spotify Premium üyeliğini tarifelerimize ek tekliflerle sunacağız” dedi.
 

Türkiye 6’ıncı ülke

İşbirliğine göre 9,90 TL değerindeki Spotify Premium üyeliği, Vodafone FreeZone Esnek Tarife içinde avantajlı fiyatlarla sunulmaya başlandı. Vodafone FreeZone’lu gençler 500 dakika, 5000 SMS ve 2,5 GB internet bulunan Vodafone Faturasız FreeZone Esnek Tarife’yi, Spotify Premium Üyelik ile birlikte ayda 29,90 TL’ye alabilecekler.

Vodafone, bu işbirliğini daha önce İngiltere, İrlanda, İtalya, Portekiz ve Avusturya olmak üzere beş ülkede hayata geçirdi.

FreeZone ile başladı, devamı gelecek

Özel tarife ile sunulan Spotify Premium üyeliğini yakın zamanda diğer platformlarına da taşıyacaklarını söyleyen Öğüt, gençler ile başlamış olmalarının nedenini de şu şekilde açıkladı: “Gençler, ortalama bir abonemize göre yaklaşık 2 kat daha fazla konuşuyor, 6 kat daha çok mesaj gönderiyor, 4 kat daha fazla mobil internet kullanıyor. Gençlerin ihtiyaçlarını karşılamak için Mayıs 2011’de hayata geçirdiğimiz Vodafone FreeZone markamız ile müziği sahipleniyoruz. Gençler her an her yerde özgürce müzik dinleyebilsinler diye onlara olan katkımızı genişletiyoruz. Spotify Premium’u gençlik tarifemiz Esnek Tarife ile birlikte sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de tüm abonelerimizin kolaylıkla ve avantajlı fiyatlarla Spotify Premium aboneliğine ulaşmasını sağlayacak tekliflerle geleceğiz.”
Öğüt, ayrıca, dünyadaki dijital müzik pazarıyla ilgili de bilgiler paylaştı. Dünyada 15 milyar dolar düzeyinde bir müzik pazarının olduğunu söyleyen Öğüt, bu pazarın yüzde 39’unun, yani 6 milyar dolar kadarının dijital müzikten gelmeye başladığına dikkat çekti. Dijital müzik pazarında da elde edilen gelirlerin yüzde 51’den fazlasının Spotify gibi kesintisiz müzik sunan platformlardan sağladığını söyledi.

30 milyondan fazla şarkı

Dünyada 60 milyondan fazla kullanıcıya sahip, 58 ülkede faaliyet sunan Spotify, en hızlı büyüyen müzik şirketlerinden birisi olarak gösteriliyor.
Toplantıya katılan Spotify Avrupa Genel Müdürü Jonathan Forster, Vodafone ile yaptıklarını işbirliğinden mutlu olduklarını belirterek, “Vodafone ile iş birliğimizi Türkiye’ye taşımak bizim için heyecan verici. Bu anlaşma, Spotify’ın ‘müzikle dünyayı birbirine bağlama’ hedefine bizi bir adım daha yaklaştırıyor. Bu hedefi Vodafone ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Vodafone Türkiye’nin 20 milyonu aşkın abonesi ve teknolojik deneyiminin, bizim dünyada öncü gösterilen kesintisiz online müzik servisimizle bir araya gelmesi mükemmel bir uyum. Spotify, benzersiz kullanıcı deneyimine cep telefonunuzdan ulaşmanızı, 30 milyonu aşkın Türk ve yabancı, eski ve yeni şarkı arasından dilediğinizi en iyi kalitede, dilediğiniz zaman dinlemenizi sağlıyor” dedi.

1 2Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu