Spotify ücretlerine zam!

Hizmetin önceki fiyat artışı geçen Temmuz ayında gerçekleşmişti ve premium plan fiyatı 9,99 dolardan 10,99 dolara yükselmişti.

Spotify, abonelik ücretlerini bir kez daha artırıyor. Nisan ayında beklenildiği gibi müzik akış hizmeti, önümüzdeki aydan itibaren premium planını aylık 10,99 dolardan 11,99 dolara yükseltecek. Duo planı iki kullanıcı için önceki fiyattan 2 dolar daha fazla, yani 16,99 dolara çıkacak. Aile planı ise 3 dolar artışla aylık 19,99 dolara yükselecek. Bu zam şu an için yalnızca ABD pazarı için duyuruldu, ancak muhtemelen Batı pazarlarında da yayılacaktır.

İlginç bir şekilde bu fiyat artışıyla birlikte Spotify, ABD’de Apple Music’ten daha pahalı hale gelecek. Apple Music hala bireysel ve aile planları için sırasıyla 10,99 ve 16,99 dolar talep ediyor. Ancak bu ana rakibin bu hamlesi, Apple’ı kendi fiyatlarını tekrar Spotify seviyelerine uygun hale getirmek için kendi fiyat artışını yapmaya zorlayabilir.

Spotify Pahalılaşıyor! Türkiye'de Fiyatlar Ne Durumda?
Spotify Pahalılaşıyor! Türkiye’de Fiyatlar Ne Durumda?

Çünkü aynı fiyata benzer ürünleri satmak, görünüşe göre kapitalist rekabetin temelidir. Spotify son dönemde oldukça iyi bir performans sergiliyor; geliri %20 arttı ve premium aboneleri %14 arttı. Bu, daha fazla nakit elde etmek için bir çaresiz girişim değil, iyi zamanları sonuna kadar kullanma çabası gibi görünüyor.

Hizmetin önceki fiyat artışı geçen Temmuz ayında gerçekleşmişti ve premium plan fiyatı 9,99 dolardan 10,99 dolara yükselmişti. Bazı kullanıcılar, reklamlı hizmet sunan bir platformda reklam görmekten hoşlanmadıkları için Spotify’dan ayrıldıklarını belirtiyor. Ancak YouTube Premium gibi alternatifler de tercih edilebilir.

Bu platform, reklamsız içerik sunmanın yanı sıra diğer avantajlar da sunuyor. Ayrıca, modifiye edilmiş uygulamaları kullananlar da reklamsız ve ücretsiz bir deneyim yaşayabilir. Sonuç olarak, Spotify kullanıcıları için fiyat artışı bir gerçeklik haline geliyor ve bu, müzik akış hizmetlerinin gelecekteki fiyatlandırma stratejilerini de etkileyebilir.

Neyse ki ülkemizde, şimdilik bir zam söz konusu değil. Türkiye’de güncel Spotify fiyatları ise şu şekilde;

Öğrenci – 32,99 TL / Ay

Bireysel – 55,99 TL / Ay

Duo – 79,99 TL / Ay

Aile – 99,99 TL / Ay

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu