Volkswagen, araba çipi sıkıntısı nedeniyle tedarikçilere işaret ediyor

Volkswagen, tedarikçilerin kötü planlamasının küresel otomobil endüstrisini bozan bir bilgisayar çipi sıkıntısına yol açtığını söyledi.

VW, Aralık ayında küresel otomobil üreticilerini vuran ve yarı iletken endüstrisi otomobil sektöründeki toparlanmaya ayak uydurmaya çalışırken onları üretimi kesmeye veya durdurmaya zorlayan çip tedarik sıkıntısı konusunda uyarıda bulunan ilk otomobil üreticisi oldu.

Alman şirket, koronavirüs salgını nedeniyle küresel otomobil üretiminin büyük bir kısmının atıl kaldığı Nisan ayında tedarikçilerine 2020’nin ikinci yarısında güçlü bir iyileşme beklediğini söyledi. Dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Volkswagen, Kasım ayı sonunda tedarikçilerinden biri tarafından çip kıtlığından haberdar edildiğini ancak bu uyarının çok geç geldiğini söyledi. Şirketten bir yönetici, “Talebimizi erkenden ilettik. Bu talebi teyit eden tahminlerimizi de aktardık. Tedarikçiler rakamlarımıza güvenmiyor ve kendi tahminlerine başvurmuyorsa, hemen bilgilendirilmeliydik ancak bu olmadı.” diyor.

Şimdiye kadar sadece tedarikçiler aracılığıyla dolaylı olarak çip tedarik eden Volkswagen, bu ay tedarikini korumak için doğrudan üreticilerden ürün almayı düşüneceğini ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu