VW elektrikli araçlara şarj sunmak için bir robot tasarladı

VW’nin prototip robotu, elektrikli araçlar için tam servis şarj desteği veriyor

Volkswagen Grubu, park alanlarında otonom olarak dolaşabilen, bir elektrikli araç çalıştırabilen ve ardından insanların müdahalesi olmadan istasyonuna dönebilen bir mobil elektrikli araç şarj cihazı geliştirdi.

VW Group Components’ın yarattığı prototip, otomobil üreticisinin daha fazla elektrikli araç üretip sattıkça ortaya çıkacak talebi karşılamak için şarj altyapısını nasıl genişleteceğini göstermeyi amaçlıyor. VW Group, önümüzdeki on yıl içinde düzinelerce elektrikli araç modelini piyasaya sürmeyi planlıyor. Grubun Volkswagen markası, 2025 yılına kadar 1,5 milyon elektrikli otomobil üretip satmayı hedefliyor.

Volkswagen Group Components CEO’su Thomas Schmall yaptığı açıklamada, “Gelecek için verimli bir şarj altyapısı oluşturmak, tüm sektörü zorlayan bir görevdir. Maliyeti yüksek bağımsız önlemlerden kaçınmaya yardımcı olacak çözümler geliştiriyoruz. Mobil şarj robotu ve esnek hızlı şarj istasyonumuz bu çözümlerden sadece ikisi.” dedi.

VW Group, 22 kilowatt’a kadar şarj sağlayan DC wallbox dahil olmak üzere farklı DC şarj ürünleri portföyü geliştiriyor. Otomobil üreticisi, DC wallbox’ını bu ayın başlarında Almanya’daki bazı üretim tesislerinde kullanmaya başladı. VW Group ayrıca 2021’in başlarında esnek, daha sabit ve hızlı şarj istasyonu başlatmayı planlıyor.

Mobil şarj robotunun bir çıkış tarihi henüz belli değil. Şirket şu an prototip statüsünde olan robotun “kapsamlı bir şekilde daha da geliştirileceğini” söyledi. Mobil şarj cihazı için bir uyarı da var. VW, bir aracın altyapı ile “konuşmasına” izin veren car-to-X iletişiminin, mobil şarj cihazının pazar olgunluğuna ulaşması için bir ön koşul olacağını söyledi.

Şarj robotu prototipi, araç sahibi tarafından başlatılan bir uygulama veya car-to-X iletişim aracılığıyla başlatılabiliyor. İletişim başladığında, mobil şarj cihazı ve ekranda iki dijital göz açılıyor, bir ise araca yöneliyor. Mobil şarj cihazı, şarj soketi kapağını açarak fişi takıyor veya bağlantısını kesiyor. Mobil şarj cihazı aynı zamanda aracı hareket ettirebiliyor ve ardından bir enerji depolama birimine bağlayabiliyor. Şarj işlemi tamamlandığında ise robot, mobil enerji depolama birimini toplayarak merkezi şarj istasyonuna geri dönüyor.

Mobil şarj robotunun videosunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu