Windows 10 Yıl Dönümü Güncellemesi yayınlandı

Microsoft’un geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı Windows 10 Yıl Dönümü Güncellemesi söz verildiği gibi 2 Ağustos tarihinde yayınlandı. 

Ücretsiz olarak  sunulan Windows 10 Yıl Dönümü Güncellemesi ile birlikte kullanıcılar yeni işlevleri ve iyileştirmeleri deneyimleme imkanı elde ediyor.

Gelenler arasında en büyük yeniliklerden biri Windows Ink işlevi. Windows Haritalar, Microsoft Edge ve Office gibi programlarla uyumlu olarak çalışan bu yeni işlev ekran görüntüleri üzerine çizim yapmaya imkan sunuyor. Windows Ink parmaklarlar da kullanılabiliyor. Windows Ink, Surface Pro 4 ve diğer 2’si 1 arada bilgisayarlar gibi cihazlar için tasarlanmış bir merkez görevi üstlenecek.

Diğer iyileştirmeler arasında; Başlat menüsü, bildirim merkezi, görev çubuğu gibi alanlarda kullanıcı arayüzleri bulunuyor. Daha kapsamlı kişileştirme seçenekleriyle gelen Windows 10 Yıldönümü güncellemesinde koyu renkli tema da sunuluyor. Güncellemeden dijital asistanı Cortana’da nasibini alıyor. Cortana bundan böyle kilit ekranında çalışabiliyor ve sorulanları cevaplayabiliyor. Gelen yenilikler arasında Microsoft Edge tarayıcısına gelen eklenti desteği bulunuyor.

Windows 10 Yıl Dönümü Güncellemesi buradan indirilebiliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu